Gå direkt till innehåll
Ystad är Sveriges bästa nyföretagarkommun

Pressmeddelande -

Ystad är Sveriges bästa nyföretagarkommun

Ystads kommun har under flera år arbetat målmedvetet för att skapa ett välkomnande klimat för nya företag. Nu belönas de med utmärkelsen Årets nyföretagarkommun 2015. Prissumman på 100.000 kronor delas ut på mässan Eget företag i Stockholm i dag, fredag.

 – De nya jobben finns och skapas i de små och medelstora företagen. Därför är känns det extra roligt att få uppmärksamma kommuner som arbetar aktivt för att främja nyföretagandet. I år kom juryn fram till att Ystad är landets bästa kommun för nyföretagare, säger Daniel de Sousa, vd för ekonomiföretaget Visma Spcs.

Nio kommuner var nominerade till att bli 2015 års bästa nyföretagarkommun, när priset nu delades ut för elfte året i rad. Priset är instiftat av ekonomiföretaget Visma och NyföretagarCentrum.

Kommunen visar på stort engagemang
Nomineringarna till tävlingen ”Årets nyföretagarkommun” bygger på statistik över antalet nya företag per tusen invånare under perioden 1 januari 2014 till 30 juni 2015, alltså 18 månader. De nominerade kommunerna fick sedan beskriva de insatser som gjorts för att stimulera nyföretagandet på orten.

Representanterna för Ystad citerar ett nystartat företags lovord över kommunens arbete i deras tävlingsbidrag:

”Ystads kommun bubblar av engagemang, nyfikenhet och kreativitet och har varit suveräna på att fånga upp och visa vägen i företagande. Som unga entreprenörer har vi mötts av vänlighet, hjälpsamhet och positiv uppbackning längs hela vägen mot eget företag.”

Prispengarna ska enligt instiftarnas regler användas för att uppmuntra initiativ och aktiviteter som gynnar nyföretagandet på den vinnande orten under de närmaste tre åren.

Juryns prismotivering:”Ystad har under flera år målmedvetet arbetat fram ett välkomnande klimat för nya företag. Genom nära samarbete med ledande aktörer inom nyföretagande har de lyckats skapa en tillgänglig och naturlig träffpunkt mitt på Stortorget. Här finns samlade resurser för att stimulera ökat nyföretagande. En lyckad strategi som skapar goda förutsättningar för mångfald i näringslivet och samtidigt bidrar till en livskraftig kommun."

För mer information, kontakta
Daniel de Sousa, vd för Visma Spcs, 0703-35 86 84, daniel.de.sousa@visma.com
Boo Gunnarson, företagarexpert Visma Spcs, 0708-727232, boo.gunnarson@visma.com
Mats Evergren, marknadschef för NyföretagarCentrum, 08-14 44 00, mats.evergren@nyforetagarcentrum.se


Tidigare vinnare

2014 Simrishamn

2013 Uppvidinge

2012 Sigtuna

2011 Vara

2010 Enköping

2009 Åre och Strömstad

2008 Norrtälje

2007 Gnosjö

2006 Helsingborg

2005 Strängnäs

Nominerade kommuner 2015

Karlstads kommun

Lidingö stad

Knivsta kommun

Orust kommun

Sotenäs kommun

Ljusnarsbergs kommun

Dals-Eds kommun

Ystads kommun

Sunne kommun

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 700 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73