Gå direkt till innehåll
Wikinggruppen och Visma Software går samman

Pressmeddelande -

Wikinggruppen och Visma Software går samman

Efter tre år som fristående bolag i Vismas SMB-division går nu Wikinggruppen och Visma Software AB samman till ett. Ett samgående som stärker Vismas affärssystemserbjudande samt bolagets utveckling inom e-handelsområdet.

– Sedan förvärvet av Wikinggruppen har vi jobbat närmare och närmare varandra. Ett direkt resultat av att vi nu verkar som ett är våra utökade möjligheter att erbjuda ett komplett affärssystem för verksamheter inom e-handel genom våra respektive flaggskeppsprodukter, säger Carola Lissel, vd Visma Software.

Wikinggruppens verksamhet fortsätter under eget namn inom Visma Software AB och inga större förändringar sker vad gäller medarbetare, kunder eller leverantörer. Genom att uppgå i en av Sveriges ledande leverantörer inom affärssystem ser man stora fördelar för såväl produktutveckling, kundstöd och medarbetare. Samgåendet träder i kraft 1 april 2021.

– Att bli en del av Visma Softwares starka och entreprenöriella struktur stärker oss i det vi gör bäst: leverera kompletta lösningar för framgångsrik e-handel. Det ger också en ny dimension i våra möjligheter att hjälpa befintliga kunder framåt och vidare, säger Jonte Bergman grundare av Wikinggruppen och Business Unit Director i Visma Software AB (efter 1 april).

För mer information kontakta:

Carola Lissel, vd för Visma Software, 010-141 27 57, carola.lissel@visma.com

Jonte Bergman, Wikinggruppen, 0650-757 59, jonte.bergman@wikinggruppen.se

Om Wikinggruppen

Wikinggruppen är en totalleverantör av e-handelslösningar och relaterade tjänster inom programvaruutveckling inom både B2C och B2B. Sedan juni 2018 är Wikinggruppen en del av Visma, från och med 1 april 2021 ett verksamhetsområde inom Visma Software AB.

Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 11 000 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 526 miljoner euro under 2019 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Presskontakt

Carola Lissel

Carola Lissel

Strategy Director Visma Sverige 010-141 27 57
Visma
Box 4015
203 11 Malmö
Sweden