Gå direkt till innehåll
Vismas pris gav Stockholmsskola tv-reklam

Pressmeddelande -

Vismas pris gav Stockholmsskola tv-reklam

Nu rullar JENSEN gymnasium Södras reklamfilm på bästa sändningstid. De utsågs till Årets UF-skola 2014 och vann reklamtid på TV4 till ett värde av 250 000 kronor.

– Att synas med tv-reklam är en fantastisk möjlighet och det var roligt för eleverna att få medverka under en filminspelning. Men det allra viktigaste är äran och den positiva stämning som utmärkelsen gett på skolan. Vi har märkt att det inspirerar och engagerar våra elever att jobba ännu hårdare med sina UF-företag, säger rektor Jonatan Laurent.

Entreprenörskap i skolan
Entreprenörskap har en framskjuten roll i gymnasieskolans styrdokument och drygt 600 gymnasieskolor arbetade förra läsåret med Ung Företagsamhets koncept. JENSEN gymnasium Södra var bäst i Sverige på detta 2014, tyckte juryn. I maj utsågs skolan därmed till Årets UF-skola.

Skolan, som ligger på Södermalm i Stockholm, vann priset bland annat för att de under många år ”vävt in entreprenörskap och Ung Företagsamhet på ett väl genomtänkt sätt i elevernas hela skolgång och i lärarnas arbetsvardag”.

Reklamtid för en kvarts miljon
Priset från Visma bestod bland annat av att TV4, i samarbete med mediebyrån Scream, gav bort reklamtid värd en kvarts miljon kronor. Reklamfilmen som nu sänds är producerad av skolans elever och lärare och kommer att visas cirka 110 gånger i TV4 i Stockholm och Kanal 7 innan januari månad är slut.

− Det ska vara inspirerande och roligt att lära sig driva företag. Den synlighet som tv-reklamen ger ska förhoppningsvis både locka nya sökande till skolan och inspirera andra skolor som jobbar med entreprenörskap, säger Anette Citron, som är utbildningschef på Visma Spcs och en av jurymedlemmarna.

Delades ut för sjätte gången
Vismas pris till Årets UF-skola delades 2014 ut för sjätte gången. De tidigare åren har priset gått till Sven Eriksonsgymnasiet i Borås, Staffangymnasiet i Söderhamn, Malmö Borgarskola, Vansbro Utbildningscenter och Bildningscentrum Facetten i Åtvidaberg.

Visma har i flera år varit engagerat inom utbildningsområdet, bland annat genom att aktivt stödja Ung Företagsamhet. Nio av tio högskolor och universitet, samt gymnasieskolor över hela landet, använder samma Visma-program i undervisningen som mer än hälften av landets företagare gör i sin vardag.

Se reklamfilmen här.

För mer information, kontakta
Anette Citron, utbildningschef på Visma, 010-14 111 079
Jonatan Laurent, rektor på JENSEN gymnasium Södra, 0722-50 40 48

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 100 anställda och omsatte 6 500 miljoner norska kronor 2013.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

Relaterat innehåll