Följ Visma

Vismas pris blev tv-reklam för Stora Segerstads Naturbrukscentrum

Pressmeddelande   •   Jan 25, 2017 15:30 CET

Stora Segerstads Naturbrukscentrum utsågs i maj 2016 till årets UF-skola av Visma.

I maj 2016 utsågs Stora Segerstad Naturbrukscentrum till årets UF-skola. Priset var reklamtid motsvarande ett värde på 250 000 kronor. Skolans reklamfilm rullar just nu i TV4 Jönköping.

– Att bli utsedd till den skola som är bäst i Sverige på att arbeta med företagande bland eleverna är ett viktigt erkännande. Att dessutom få göra en reklamfilm, något vi inte haft möjlighet till utan det här priset, är en kul bonus, säger Peter Nyman, rektor för Stora Segerstad Naturbrukscentrum.

Stora Segerstad Naturbrukscentrum har gymnasieutbildningar inom lantbruk, skog, maskinmekanik och hund. Den praktiska erfarenheten står i centrum och skolan har ett nära samarbete med arbetslivet. Målet är utveckla de förmågor som skapar skickliga naturbrukare, oavsett om eleverna väljer att studera vidare, vara anställd eller driva eget företag. Stora Segerstad Naturbrukscentrum ligger i Reftele utanför Gislaved, i Jönköpings län.

– Skolorna har en viktig roll att spela när det gäller att få unga intresserade av företagande. Reklamfilmen kan i sin tur inspirera fler skolor att arbeta mer aktivt med entreprenörskap skolelever. Det är viktigt eftersom fyra av fem jobb skapas i små och medelstora företag och Sverige behöver fler företag i framtiden, säger Lotta Krondahl, ansvarig för Vismas samarbete med skolor och utbildningsorganisationer.

Priset från Visma bestod av reklamtid till ett värde av en kvarts miljon kronor, skänkt av TV4 i samarbete med mediebyrån Scream. Den film som just nu rullar i TV4 Jönköping har elever och lärare på Stora Segerstads Naturbrukscentrum gjort tillsammans med reklambyrån Snap och produktionsbolaget MediaPartner.

Filmen kan ses här.

Om priset

Vismas pris Årets UF-skola delades ut för åttonde gången. Tidigare har priset gått till Sven Erikssongymnasiet i Borås, Staffangymnasiet i Söderhamn, Malmö Borgarskola, Vansbro Utbildningscenter, Facetten i Åtvidaberg och Jensen gymnasium Södra i Stockholm. Förra året utsågs ABB Industrigymnasium i Västerås till Årets UF-skola.

Visma har länge varit engagerat inom utbildningsområdet, bland annat genom att aktivt stödja Ung Företagsamhet. Nio av tio högskolor och universitet, samt gymnasieskolor över hela landet, använder samma Visma-program i undervisningen som mer än hälften av landets företagare gör i sin vardag.

För mer information, kontakta gärna
Lotta Krondahl, kundansvarig skola och utbildningsorganisationer, Visma, 010-141 12 46, lotta.krondahl@visma.com
Peter Nyman, rektor, Stora Segerstads Naturbrukscentrum, 070-643 36 66, peter.nyman@rjl.se

Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 7 400 anställda och omsatte 8 338 miljoner norska kronor 2015.