Följ Visma

Vismas lönesystem möter ATG:s krav på ständig utveckling

Pressmeddelande   •   Mar 03, 2017 08:25 CET

Foto: Tommy Holl/ATG

Bättre säkerhet, ökade back up-möjligheter och fortlöpande utveckling var några av ATG:s krav när de sökte ett nytt lönesystem. Förmågan att hantera deras komplexa företagsstruktur och möjlighet att implementera på kort tid, gjorde att valet föll på Agda PS från Visma.

– Kontinuerlig produktutveckling är kärnan i Visma Enterprise verksamhet. Därför återinvesterar vi en stor del av vinsten i ny innovativ teknik, som förbättrar befintliga system och ligger till grund för nästa generations digitala lösningar, säger Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Enterprise AB.

Företagets medvetna satsning på systemutveckling var en av orsakerna till att de nyss landade en stor prestigeaffär - ATG och alla svenska travbanor. Totalt sysselsätter travsverige cirka 4 000 personer som från och med maj får sina lönebesked från Agda PS. Den komplexa företagsstrukturen med ett antal kollektivavtal att ta hänsyn till, ställer krav på lönesystemets kapacitet och hög kompetens hos alla inblandade konsulter under implementationsfasen.

– Just det stora fokuset på kontinuerlig utveckling och förbättringar i systemet ser vi som en stor fördel och vi hoppas att systembytet kommer förenkla vårt löne- och HR-arbete. Det finns ett antal liknande system på marknaden, men Agda PS stod ut vad gällde förmågan att hantera en så pass komplex implementering på kort tid, säger Lotta Nilsson Viitala, CFO på ATG.

För mer information kontakta
Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Enterprise, 010-141 15 01, sofia.gerstenfeld@visma.com

Om ATG
AB Trav och Galopp - ATG - ägs till 100 procent av trav- och galoppsporten. ATG levererar en kombination av trav- och galoppsport i världsklass samt spännande och underhållande spel. ATG tryggar via spelet på hästar den svenska trav- och galoppsportens långsiktiga förutsättningar. Hela ATGs överskott, ca 1,6 miljarder kronor årligen, går tillbaka till hästsporten.

Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 500 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 5 500 anställda och omsatte 8 338 miljoner norska kronor 2015.