Gå direkt till innehåll
Visma vinner nytt statligt ramavtal

Pressmeddelande -

Visma vinner nytt statligt ramavtal

Ett nytt statligt ramavtal för ekonomisystem gör det möjligt för svenska myndigheter att gå i bräschen för offentlig sektors digitalisering. Med Visma.net, ett av två system som ingår i avtalet, får landets myndigheter ett rent molnbaserat IT-stöd, utvecklat för att matcha framtidens behov.

– Statens nya ramavtal för affärssystemet Visma.net innebär en chans att effektivisera svenska myndigheter med stöd av den absolut senaste tekniken. Avtalet är ett tecken på framåtanda och helt i linje med regeringens satsning på digitalisering av offentlig sektor, säger Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Enterprise.

Visma.net är ett webbaserat affärssystem, från början byggt för molnet. Myndigheter som tecknar avtal för Visma.net får en intuitiv, tillgänglig och skalbar lösning som alltid är uppdaterad. Det ger dem bland annat möjlighet att automatisera processerna och enkelt följa viktiga nyckeltal i realtid. Dessutom slipper myndigheterna bekymra sig för servrar och uppgraderingar.

– Ett av målen har varit att upphandla moderna system som ger myndigheter ett långsiktigt stöd för att effektivisera sin verksamhet och utveckla styrningen. Användbarhet har också varit en viktig faktor i det arbetet, säger Åsa Fröding, projektledare för upphandlingen på Ekonomistyrningsverket.

– Ju högre förändringstakt, desto viktigare att IT-stödet har kapacitet att följa med i utvecklingen. Det nya statliga avtalet bör ses som en vägvisare för all offentlig sektor. Idag använder 120 kommuner våra ekonomilösningar. Vi jobbar nu på att vidareutveckla dessa, för att kunna erbjuda en ren molnlösning även för deras marknad, säger Sofia Gerstenfeld.

För mer information kontakta
Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Enterprise, 010-141 15 01, sofia.gerstenfeld@visma.com

Ämnen


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 6 600 anställda och omsatte 7 855 miljoner norska kronor 2016.

Presskontakt

Sofia Gerstenfeld

Sofia Gerstenfeld

VD Visma Enterprise AB 010-141 15 01