Följ Visma

Visma vinnare när Arbetsförmedlingen upphandlar modern inloggning

Pressmeddelande   •   Sep 26, 2019 10:48 CEST

Arbetsförmedlingen har tecknat ett avtal om att införa Vismas lösning för säker inloggning och elektroniska underskrifter.

Avtalet, som träffats med HiQ med Visma som underleverantör, gäller i två år med möjlighet till två års förlängning. Värdet för affären är inledningsvis beräknat till åtta miljoner kronor. Den nya lösningen ska vara på plats innan slutet på 2019.

– Arbetsförmedlingen vill kunna prenumerera på en ständigt uppdaterad tjänst för inloggning med e-legitimation och underskrift med stöd för alla e-legitimationer som DIGG, Digitaliseringsmyndigheten, har godkänt, säger Erling Sjöström, affärsansvarig på Visma Consulting.

Idag har arbetsformedlingen.se cirka 13 miljoner e-legitimationsinloggningar per år i sina e-tjänster.

– Vismas Federationstjänst är byggd på moderna standarder, vilket förenklar integrationer mot Arbetsförmedlingen e-tjänster. Arbetsförmedlingen kommer även att utöka användningen av elektroniska underskrifter av dokument med den senaste tekniken inom signering ‒ indirekt signering som kan användas oavsett inloggningsmetod, säger Erling Sjöström.

För mer information, kontakta gärna:
Erling Sjöström, Sales Manager Visma Consulting AB, 076-1283207, erling.sjostrom@visma.com

---------------------
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 9 500 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 199 miljoner euro under 2018 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.