Gå direkt till innehåll
Visma vinnare när Arbetsförmedlingen upphandlar modern inloggning

Pressmeddelande -

Visma vinnare när Arbetsförmedlingen upphandlar modern inloggning

Arbetsförmedlingen har tecknat ett avtal om att införa Vismas lösning för säker inloggning och elektroniska underskrifter.

Avtalet, som träffats med HiQ med Visma som underleverantör, gäller i två år med möjlighet till två års förlängning. Värdet för affären är inledningsvis beräknat till åtta miljoner kronor. Den nya lösningen ska vara på plats innan slutet på 2019.

– Arbetsförmedlingen vill kunna prenumerera på en ständigt uppdaterad tjänst för inloggning med e-legitimation och underskrift med stöd för alla e-legitimationer som DIGG, Digitaliseringsmyndigheten, har godkänt, säger Erling Sjöström, affärsansvarig på Visma Consulting.

Idag har arbetsformedlingen.se cirka 13 miljoner e-legitimationsinloggningar per år i sina e-tjänster.

– Vismas Federationstjänst är byggd på moderna standarder, vilket förenklar integrationer mot Arbetsförmedlingen e-tjänster. Arbetsförmedlingen kommer även att utöka användningen av elektroniska underskrifter av dokument med den senaste tekniken inom signering ‒ indirekt signering som kan användas oavsett inloggningsmetod, säger Erling Sjöström.

För mer information, kontakta gärna:
Erling Sjöström, Sales Manager Visma Consulting AB, 076-1283207, erling.sjostrom@visma.com

Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 9 500 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 199 miljoner euro under 2018 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73