Följ Visma

Visma växer och inviger nytt kontor i Stockholm

Pressmeddelande   •   Feb 10, 2012 09:00 CET

Den nordiska Vismakoncernen hade 2011 en omsättning på motsvarande nästan 6 miljarder svenska kronor, varav cirka 350 miljoner kom från internetlösningar. Det berättade koncernchefen Øystein Moan i samband med att han på torsdagskvällen invigde Vismas nya kontor på Kungsholmen i Stockholm.

Visma, som är Nordens största leverantör av programvaror och tjänster på ekonomiområdet, gör en strategisk framtidssatsning med de nya lokalerna i Stockholm. Med sina 800 arbetsplatser och 11 000 kvadratmeter är Lindhagen nu Vismas största kontor i landet.

– Det här ger oss en lika stark förankring i den svenska huvudstaden som vi redan har i flera andra stora nordiska städer som Oslo, Köpenhamn, Helsingfors, Malmö och Växjö. Genom att samla vår breda kompetens på effektivisering av verksamhetsprocesser i nya och miljöanpassade lokaler stärker vi vår position ytterligare i Stockholm, säger Vismas koncernchef Øystein Moan.

Högt ställda miljökrav
Visma har hyresavtal för hela fastigheten på sammanlagt åtta våningar och har fått toppmoderna lokaler som utformats helt utifrån verksamhetens behov. Fastigheten genomsyras också av energieffektivitet och miljöhänsyn enligt det internationella miljöcertifieringssystemet LEED (Leadership in Energy and Environmental Design). Exempelvis blir energianvändningen minst 25 procent under Boverkets normer.

– Vi är dels glada över att få nya funktionella lokaler, dels att vi kan samla alla Vismabolag i Stockholm i samma byggnad. Det ökar effektiviteten och breddar möjligheten att betjäna våra kunder på bästa sätt, vilket är en stark ledstjärna för hela Visma, säger Magnus Hedlund, vd för Visma Services som är ett av tio Vismabolag som nu fått adress Lindhagensgatan 94.

Boulevard för huvudkontor
Vismas nya adress i Stockholm, Lindhagensgatan, har utvecklats till något av en boulevard för kända företags huvudkontor i Sverige. I grannskapet finns exempelvis huvudkontoren för Skandia, mobilföretaget 3, Electrolux, Stockholms Lokaltrafik och Securitas. Byggherren Skanska ska de närmaste åren dessutom bygga cirka 170 nya lägenheter i området och hösten 2013 flytta in i ett eget nytt kontor på Lindhagen.

Bildtext till bild i pressrummet
Vismas koncernchef Øystein Moan klipper bandet i samband med invigningen av Vismas nya kontor på Lindhagensgatan i Stockholm den 9 februari 2012. Foto: Jenny Öhman


För mer information, kontakta
Øystein Moan, koncernchef för Visma, +47 920 80 000
Magnus Hedlund, vd för Visma Services, +46 86 93 90 71

Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hosting-partner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2010 uppgick omsättningen till 4 168 miljoner norska kronor.