Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Visma tar läkemedelsbeställningar till molnet

Stockholms läns landsting beställer numera läkemedel via Visma Proceedos molntjänst för e-handel.

Södertälje sjukhus är den första vårdenheten inom Stockholms läns landsting som sedan den 2 oktober beställer läkemedel via ett oberoende system för e-handel från Visma Proceedo.

Landstinget använde tidigare en av leverantörernas beställningssystem men under upphandlingen i fjol valde landstinget ett självständigt inköpssystem för läkemedel.

– Det är otroligt spännande att få förtroende från Sveriges största landsting med drygt 42 000 anställda, säger Rickard Hansen, vd för Visma Proceedo.

– Vi är glada att vårt erbjudande matchade landstingets krav på ett effektivt och användarvänligt inköpssystem. För oss på Visma Proceedo innebär affären att vi garanterar drifttillgänglighet till 24/7, eftersom läkemedelsbeställningar görs på dygnets alla timmar, säger Rickard Hansen.

Projektet levererades i tid
Implementeringsprojektet startade i februari i år och har sedan dess gått enligt plan. Arbetet med att flytta in de övriga sjukhusen och alla vårdenheter fortsätter och ska vara klart i början av februari 2013.

När alla vårdenheter i Stockholms läns landsting är uppkopplade kommer det vara runt 2 500 beställande enheter som använder Visma Proceedo för att beställa läkemedel med runt 12 000 användare fördelade på 230 köpande organisationer.

Stockholms läns landsting har över två miljoner invånare och är därmed det mest folkrika av landets 17 landsting och 3 regioner. Läs mer på www.sll.se

För mer information kontakta
Rickard Hansen, vd för Visma Proceedo AB, 08-52 29 30 40, rickard.hansen@visma.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2011 uppgick omsättningen till 5 142 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73
Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88