Följ Visma

Hello World! i Växjö: Visma arrangerar meetup om digitalt skapande för barn och ungdomar

Pressmeddelande   •   Okt 06, 2017 09:15 CEST

Sedan i våras är Visma och Hello World! partners. Tillsammans arrangeras bland annat meetups för barn och ungdomar som vill prova digitalt skapande. Nu tar Visma konceptet ut i landet och det första mötet utanför Stockholm blir i Växjö. Den 15 oktober har alla mellan 8-18 år möjlighet att träffa studenter från KTH, Linnéuniversitetet och Teknikum för att inspireras att skapa med kod.

– Bristen på IT-kompetens är en utmaning för många företag i vår bransch. Att bidra till att få fler intresserade av digitalt skapande är självklart för oss. Vi är väldigt stolta över partnerskapet med Hello World!, säger Daniel de Sousa, vd för Visma Spcs.

Hello World! är en ideell förening som främjar digitalt skapande bland barn och ungdomar i hela Sverige, bland annat genom att ordna meetups och läger på helger och skollov. Målet är att tända minst 10 000 digitala stjärnor innan år 2020.

Sedan i våras är Visma och Hello World! samarbetspartners. Nu tar Visma konceptet med meetups ut i landet och det första mötet utanför Stockholm blir i Växjö. Den 15 oktober är alla barn mellan 8-18 år välkomna till Visma!

Deltagarna får träffa studenter från KTH, Linnéuniversitetet och Teknikum och bli inspirerade att skapa med kod. De kan antingen skapa ett spel med verktyget Scratch, eller prova på Python som bland annat används bakom YouTube och webbläsaren Chrome.

För att alla ska kunna vara med är avgifterna anpassade efter hushållsinkomst. Det finns också några datorer att låna för de sominte har en egen.

– Tanken att alla ska ha möjlighet att delta tilltalar oss särskilt. Alla ska kunna upptäcka hur spännande det är med digital teknik och utveckla sin talang på området, säger Daniel de Sousa.

Visma samarbetar sedan tidigare med Östra Lugnets skola i Växjö. Samarbetet innebär att Visma bidrar med kompetens som möjliggör för skolan att synlig- och tydliggöra digital kompetens och programmering i teknik- och matematikämnena.

För mer information, kontakta gärna:
Daniel de Sousa, vd Visma Spcs, 070-335 86 84, daniel.de.sousa@visma.com
Jens Ahlstrand, 070-279 30 78, Executive Support Manager Visma Spcs, jens.ahlstrand@visma.com
Johanna Stier, pressansvarig Visma Spcs, 073-056 17 69, johanna.stier@visma.com

Hello World! meetup i Växjö - när, var och hur?
Hello World! meetup i Växjö äger rum söndagen den 15 oktober, klockan 13-16 på Vismas kontor på Sambandsvägen 5. Anmälan görshär. För att kunna göra en anmälan måste man först bli medlem, vilket är gratis.

Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 6 600 anställda och omsatte 7 855 miljoner norska kronor 2016.