Gå direkt till innehåll
Visma tänder digitala stjärnor tillsammans med Hello World!

Pressmeddelande -

Visma tänder digitala stjärnor tillsammans med Hello World!

IT-företaget Visma blir partner till Hello World!, en ideell förening som vill öka intresset för digitalt skapande bland unga. Målet är att tända minst 10 000 digitala stjärnor innan 2020, bland annat genom att ordna sommarläger och meetups som främjar digital kreativitet.

– Att öka intresset för digitalt skapande är en viktig fråga för Visma. Därför är det fantastiskt kul att vi nu är partner till Hello World! Framtidens behov av IT-kompetens kräver att fler upptäcker hur spännande det är med digital teknik, inte minst unga tjejer. Hello Worlds konkreta jämställdhetsarbete med kvinnliga förebilder och subventionerade läger är bra initiativ som vi gärna vill stödja, säger Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Enterprise AB.

Visma, liksom många andra IT-företag, har och kommer att ha ett ännu större behov av digital kompetens. Därför är det viktigt att säkra kompetenstillväxten hos nästa generation. Det råder redan brist på arbetskraft inom digitala yrken, och det finns en hög efterfrågan på skickliga talanger inom datavetenskap och programmering som beräknas fortsätta öka.

– Vi är oerhört glada över att Visma valt att bli partner till Hello World! och möjliggöra för ännu fler barn och ungdomar att åka på läger för att utvecklas digitalt. Vi ser fram emot kommande meetups hos Visma och även att få ta del av Vismas kompetens och system inom lön, ekonomi och administration, säger Ulrika Dellby, grundare av och ordförande för Hello World!

För att kunna möta efterfrågan och göra det attraktivt för företag att etablera sig i Sverige måste fler vilja jobba med IT i framtiden. Det gäller likväl i storstäderna som runt om i hela landet.

– Visma har engagerade medarbetare över hela Sverige och vi ser fram emot att sprida konceptet med meetups, även utanför Stockholm, säger Sofia Gerstenfeld.

För mer information kontakta
Sofia Gerstenfeld, vd för Visma Enterprise, 010 -141 15 01, sofia.gerstenfeld@visma.com
Ulrika Dellby, ordförande Hello World! Ideell Förening, 070 - 278 08 88,
ulrika.dellby@helloworld.se

Om Hello World!
Hello World! är en allmännyttig ideell förening som har i syfte att främja digitalt skapande. Det gör vi genom att ordna läger och meetups på skollov och helger för barn och ungdomar från hela Sverige. Just nu går det också att boka plats på sommarens stora Hello World! läger för 8-18 åringar. 

Relaterade länkar

Ämnen


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 500 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 5 500 anställda och omsatte 7 855 miljoner norska kronor 2016.

Presskontakt

Sofia Gerstenfeld

Sofia Gerstenfeld

VD Visma Enterprise AB 010-141 15 01