Gå direkt till innehåll
Visma stärker satsningen på kundupplevelser i handeln

Pressmeddelande -

Visma stärker satsningen på kundupplevelser i handeln

Visma Retail tar ett viktigt steg i sin satsning på lösningar för nöjdare butikskunder genom att förvärva Information Factory − ett företag som utvecklar och förvaltar interaktiva applikationer för detaljhandeln.

Förvärvet stärker Visma Retails position som den ledande nordiska aktören när det gäller produkter och tjänster till detaljhandeln. Det ska också ses som en del av Vismas strategiska satsning på mobila lösningar i hela Norden.

− Förvärvet av Information Factory bidrar inte minst till att stärka vår position inom mobila lösningar. På det viset kan vi ännu bättre möta detaljhandelns strategiska krav för att attrahera ännu mer nöjda kunder till sina handelsplatser, säger Peter Fischer, divisionschef för Visma Retail.

− Med vår långa erfarenhet och breda kompetens inom lösningar för detaljhandeln och Information Factorys spetskompetens kan vi skapa ännu mer kompletta värdeerbjudanden inom områden som allt fler retailers ser som nödvändiga i en allt tuffare konkurrens. Det gäller helt enkelt att vara bäst på att möta den moderna konsumentens behov, fortsätter Peter Fischer.

Större innovationskraft
Med förvärvet av Information Factory ökar Visma Retail sin innovationskraft för att kunna stötta aktörerna inom detaljhandel i deras möten med konsumenterna. Vikten av att kunna följa konsumentens teknikorienterade beteende är avgörande i sammanhanget – inte minst när det gäller mobila lösningar.

− Vi ser framför oss att konsumenten redan har den yttersta makten när det gäller att driva utvecklingen. Nyckeln till framgång ligger i kundernas fickor, det vill säga i deras smarta telefoner. De är redan viktigare än plånboken för väldigt många, poängterar Peter Fischer.

Spetskompetens inom mobila lösningar
Information Factory har sin bas i Uppsala och kommer att bidra med djupa tekniska kunskaper om de modernaste verktygen för effektiv och kostnadsmedveten mjukvaruutveckling och gränssnittsdesign. Fokus kommer att ligga på kassa-lösningar för smartphones, mobila betalningar, självscanning och e-handelslösningar. I deras kundbas finns flera tongivande kunder inom detaljhandeln i Sverige, Finland och Norge, däribland de största aktörerna inom dagligvaruhandeln.

− Efter flera års samarbete som partner till Visma Retail, tycker vi att det är mycket spännande att bli en del av Visma, som är en ambitiös och växande koncern. Det ger oss ökade möjligheter att bidra till utvecklingen detaljhandeln i Norden, säger Björn Bylund, vd för Information Factory.

För mer information, kontakta
Peter Fischer, divisionschef för Visma Retail, +46 (0)70 350 61 16, peter.fischer@visma.se
Björn Bylund, vd för Information Factory, +46 (0)70 626 94 36, bjorn.bylund@informationfactory.se


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har 5 400 anställda, varav 1 600 i Sverige. 2012 uppgick omsättningen till 5 749 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73