Gå direkt till innehåll
Visma stärker satsningen på byggbranschen med köp av SmartDok

Pressmeddelande -

Visma stärker satsningen på byggbranschen med köp av SmartDok

Visma stärker satsningen på molnbaserade programvarulösningar för byggbranschen med köp av majoritetsandel i SmartDok. Över 1 500 företag och 50 000 användare förenklar arbetsdagen med SmartDoks molnbaserade lösningar och mobilappar för iPhone och Android.

– SmartDoks molnbaserade lösningar uppfyller branschens behov på ett utmärkt sätt, och företagets vision om digitalisering och strömlinjeformning av byggbranschen passar bra med Vismas strategi. Visma kan bidra med resurser så SmartDok kan utveckla och förbättra tjänsteutbudet till befintliga och nya kunder och se på nya marknader, säger Steffen Torp, divisionchef i Visma Software SMB.

– Vårt fokus är att vara en drivkraft för digitaliseringen av byggbranschen, till gagn för våra kunder. Med ökade lagkrav på att förhindra svart arbete och främja arbetssäkerhet, samt en ökad efterfrågan på mobila lösningar har behovet av molnbaserade system blivit allt viktigare. Våra strategiska tankar och planer för framtiden är på ett mycket bra sätt uppfyllda för våra kunder och medarbetare genom Vismas förvärv, säger Bjørn Tore Hagberg, VD och grundare av SmartDok.

SmartDok är idag en av Skandinaviens mest använda branschlösningar, med 10 moduler som styr timmar för anställda och maskiner, varuförbrukning, service och underhåll, verktygsöversikt, dokumentation i form av bilder och checklistor, order och inte minst personalliggare. Idag kan lösningen synkroniseras med många system, inklusive Visma Business och Visma Lön, vilket ger kunderna bättre kontroll över projekt, anställda och utrustning.

Om SmartDok
SmartDok grundades 2005 med huvudkontor i Alta, kontor i Oslo och Stockholm och har 28 anställda. Över 1500 företag och 50 000 användare förenklar arbetsdagar med företagets molnbaserade lösningar och mobila appar för iPhone och Android.

För mer information kontakta:
Steffen Torp, Divisionsdirektör, Visma Software SMB, + 476 00 082
Bjørn Tore Hagberg, VD, Smartdok AS, +47 997 17 907
Steffen Nerdal, VD, SmartDok AB, +46 761191161 

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 6 700 anställda och omsatte 9 300 miljoner norska kronor 2017.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73