Gå direkt till innehåll
Visma förvärvar fintechbolaget Inyett

Pressmeddelande -

Visma förvärvar fintechbolaget Inyett

Visma har ingått en avsiktsförklaring att förvärva majoriteten av aktierna I Inyett, ett fintechbolag som automatiserar kontrollen av betalningar och leverantörer för offentliga och privata verksamheter i Sverige och Norge. Förvärvet stärker Vismas position inom Financial Management och ger Inyett möjlighet att erbjuda ett bredare produktutbud till nya och befintliga kunder. Affären förväntas slutföras under december 2019.

– Vi är glada att välkomna Inyett till Visma. Inyetts unika tjänst och kunskap inom sitt verksamhetsområde kompletterar våra befintliga tjänster på ett utmärkt sätt, och tillsammans kan vi erbjuda ett bredare produktutbud för både nya och befintliga kunder, säger Øystein Moan, vd för Visma-koncernen.

Inyett skapar ett tryggt och säkert affärsklimat för företag genom att automatisera kontrollen av betalningar och leverantörer och varna för misstag, risker och bedrägerier kopplade till företagets leverantörsbetalningar. Tjänsten motsvarar en recovery audit-tjänst som integreras i organisationens processer för procure-to-pay och leverantörsreskontra.

Fintechbolaget Inyett grundades 2009 och har snabbt vuxit på den svenska marknaden under de senaste 10 åren. Idag hjälper Inyett över 240 kommuner och växer snabbt på den privata marknaden.

– Visma är en branschledande aktör i Europa inom molnbaserade tjänster, och vi är väldigt stolta över att ha en så stark aktör som ägare av Inyett. Vi ser fram emot att accelerera i vår tillväxt och utveckling genom att vara en del av Visma, samtidigt som vi tillför ett ännu större värde till våra kunder, säger John Andersson, vd på Inyett.

För mer information, vänligen kontakta:
Øystein Moan, vd, Visma Group, +47 92 08 00 00
John Andersson, vd, Inyett, +46 70 600 69 73

Om Inyett
Inyett skapar ett tryggt och säkert affärsklimat genom att automatisera kontrollen av betalningar och leverantörer. Vi hjälper organisationer att undvika onödiga risker, oavsiktliga misstag och otrevliga bedrägeriförsök när betalningar genomförs till banken. Inyett grundades 2009, och hjälper idag 240 kommuner och hundratals privata företag I Sverige och Norge. För mer information besök Inyett.se.

Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 10 000 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 199 miljoner euro under 2018 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73