Gå direkt till innehåll
Visma stärker fokus på e-handel genom förvärv av Wikinggruppen

Pressmeddelande -

Visma stärker fokus på e-handel genom förvärv av Wikinggruppen

Visma förvärvar Wikinggruppen och stärker därigenom sitt fokus på kompletta lösningar inom e-handel och närliggande områden inom programvaruutveckling. Wikinggruppen är en av Sveriges största och mest erfarna företag inom e-handel med mer än 3500 kunder och drift av 1200 e-butiker.

- Utvecklingen inom e-handel går framåt i snabb takt, såväl inom B2B som B2C. Wikinggruppen tillhandahåller kostnadseffektiva, kompletta och flexibla lösningar inom båda dessa segment och bolaget har vuxit kraftigt. Wikinggruppens lösningar är ett utmärkt komplement till Vismas befintliga erbjudande för såväl mindre som större kunder, säger Steffen Torp, direktör för divisionen Software SMB på Visma.

Dagens e-handel kräver solida plattformar som klarar av att skapa ett optimalt flöde kring allt ifrån förvärv av trafik, till konvertering av trafiken till betalande kunder, orderhantering, logistik och administration. Wikinggruppens e-handelsplattform har öppna API:er som möjliggör för tredje part att på ett enkelt sätt skapa integrationer och applikationer som kan tillföra stort värde till både kunder och partners.

- Vi ser fram emot att bli en del av Visma-gruppen och alla de nya möjligheter som det innebär för både våra kunder och anställda. Tillsammans med Visma kommer vi att kunna accelerera utvecklingstakten och stärka vårt erbjudande till nytta för såväl befintliga som nya kunder, säger Jonte Bergman, grundare och VD för Wikinggruppen.

Wikinggruppen kommer att fortsätta verka som ett fristående bolag med egna kontor, men kommer att ingå som en del i Vismas SMB-division.


För mer information, kontakta:

Steffen Torp, direktör för divisionen Software SMB på Visma, +47-476 00 082

Jonte Bergman, vd Wikinggruppen, 0650-48 52 01


Om Wikinggruppen

Wikinggruppen är en totalleverantör av e-handelslösningar och relaterade tjänster inom programvaruutveckling. Företaget har kontor i Hudiksvall och i Stockholm och 37 medarbetare inom grafisk design, UX-design, programmering och utveckling, samt drift av e-handelslösningar. Wikinggruppen hanterar och driftar idag ca 1200 e-handelsbutiker och webbsystem och har idag totalt 3500 kunder.

Ämnen

Regioner


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 6 700 anställda och omsatte 9 300 miljoner norska kronor 2017.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73