Gå direkt till innehåll
Visma slutför avyttringen av bolag inom Cloud Infrastructure Services

Pressmeddelande -

Visma slutför avyttringen av bolag inom Cloud Infrastructure Services

Den 16 september meddelade Visma att man ingått ett avtal om att avyttra de svenska och norska delarna av bolagets Cloud Infrastructure Services (CIS) division till investmentbolaget Aars.

Alla nödvändiga villkor är nu uppnådda, inklusive godkännande från konkurrensmyndigheter i Sverige och Norge och affären kan därmed avslutas.

CIS erbjuder tekniska IT-tjänster till stora nordiska företag och har en lång historik av stadig tillväxt och hög kundnöjdhet.

- Aars har uttryckt en tydlig ambition att stärka sin närvaro inom IT och relaterade tjänster och jag är övertygad om att de kommer att var en bra ägare till vår CIS-verksamhet. För Visma innebär detta att vi ytterligare förstärker vår position som en ledande leverantör av verksamhetskritisk programvara i Europa, säger Merete Hverven, CEO Visma

Avtalet innebär att Aars köper Visma Exso AS, Visma EssCom AB och 50,1 procent av Value Retail Consulting AS.

Aars är redan minoritetsägare i IT-tjänstebolaget InfoCare och förvärvet av CIS-bolagen är en del av en långsiktig plan att skapa en stark nordisk IT-leverantör med hög leveranskapacitet, ett brett spektrum av tjänster och lokal närvaro nära kunderna.

- InfoCare, Exso, EssCom och Value Retail Consulting har kompletterande produkter och tjänsteutbud och att samla dem under samma ägare ger oss möjlighet att kombinera det bästa av deras verksamheter, säger Runar Kvåle, Investment Director på Aars.

Ämnen


---------------------
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Tillsammans är vi 13 500 anställda som är dedikerade till att göra morgondagen bättre för våra 1 400 000 privata och offentliga kunder i Europa och Latinamerika. 2021 hade Visma en omsättning på 2 081 miljoner euro. Besök oss på visma.se.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

Visma
Box 4015
203 11 Malmö
Sweden