Gå direkt till innehåll
Visma sluter nytt europeiskt avtal med beslutsstödsföretaget Qlik

Pressmeddelande -

Visma sluter nytt europeiskt avtal med beslutsstödsföretaget Qlik

Visma och Qlik har tecknat ett europeiskt avtal som omfattar alla Visma-bolag som säljer business intelligence-lösningar. Visma blir därmed Europas största Qlik-partner.

Marknaden för moderna business intelligence-system växer kraftigt. Visma har de senaste åren gjort flera företagsförvärv för att kunna erbjuda moderna BI-lösningar som kan integreras med Vismas övriga programvaror.

Visma har efter förvärven av bWise AS i Norge, Optivasys AB i Sverige, Infrastone Oy och Cox Consulting Oy i Finland blivit en betydande leverantör av moderna BI-lösningar i Norden. Som Qlik Elitepartner får Visma tillgång till Qliks främsta resurser samt kommer att delta i företagets forsknings- och utvecklingsarbete. Visma får också rättigheten att representera Qlik och sälja deras programvara i hela Europa.

– Många av våra kunder är verksamma på nordisk eller europeisk nivå. Med det nya avtalet kommer vi att kunna erbjuda lokala ramavtal som kan förhandlas centralt för kunder i hela Europa. Detta kommer att vara till nytta för många av våra kunder, säger Carsten Boje Møller, divisionschef i Visma.

Visma kommer att erbjuda certifierade Qlik-resurser samt sälj- och supportteam i de länder Visma har verksamhet i.

För mer information, kontakta:
Oskar Fahlvik, vd Optivasys, 031-303 10 80, oskar.fahlvik@optivasys.se
Richard Börjesson, vd Visma Consulting AB, 070-598 92 00, richard.borjesson@visma.com

Om Qlik:
Qlik tillhandahåller en av världens ledande plattformar för visuell analys och användardriven verksamhetsinformation. Utbudet av lösningar uppfyller kundernas växande behov av allt från rapportering och självservice-analys till guidad, inbyggd och anpassad analys. Företag av alla storlekar och i alla branscher använder Qliks lösningar för att få kunskap och kunna fatta bättre beslut baserat på information från flera datakällor. Qlik har verksamhet i över 100 länder och mer än 40 000 kunder över hela världen.

Relaterade länkar

Ämnen


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 6 600 anställda och omsatte 7 855 miljoner norska kronor 2016.

Presskontakt

Richard Börjesson

Richard Börjesson

VD Visma Consulting AB 070-5989200