Gå direkt till innehåll
Visma skapar en komplett affärslösning i molnet

Pressmeddelande -

Visma skapar en komplett affärslösning i molnet

I dag lanserar Visma företagets största satsning någonsin. Visma.net är namnet på den nya, kompletta affärslösningen, där alla tjänsterna levereras över internet. Med Visma.net tar både Visma och användarna steget in i framtiden.

Vismas lansering innebär det största, enskilda teknologisprånget på tiotals år. Det förändrar sättet som olika verksamheter utnyttjar lösningarna från Visma och ger användarna betydligt större tillgänglighet och flexibilitet. Visma.net samlar programvara och tjänster på ett helt nytt sätt och för att säkra stabilitet och effektivitet är allt utvecklat särskilt för molnet.

Ledande i Europa
− Den senaste tioårsperioden har Visma revolutionerat arbetsprocesserna i flera branscher genom att koppla samman fristående delar med varandra och därmed riva skiljelinjer. Det har åstadkommits genom ökad integration och genom utveckling av nya programvaror och tjänster, vilket har gjort Visma till ett ledande europeiskt programföretag, säger Øystein Moan, koncernchef för Visma.

− Med Visma.net fortsätter Visma utvecklingsprocessen, men nu på nätet, genom att erbjuda nordiska och europeiska verksamheter en komplett affärslösning i molnet med tillgång till allt de behöver av funktionalitet. Vi tar steget in i framtiden tillsammans med våra kunder, som får större flexibilitet och tillgänglighet utan att behöva göra stora investeringar i IT-infrastruktur, säger Øystein Moan.

Morgondagens användarupplevelse
Visma inledde arbetet med molntjänster redan 2001 och genom att omsättningen från företagets olika nätbaserade lösningar ökat väsentligt de senaste åren är det naturligt att förväntningarna på Visma.net som en komplett molnlösning är stora.

− Visma har redan flyttat upp flera enskilda processer i molnet. Nu när teknologin och marknaden är mogna tar vi nästa steg och levererar en komplett affärslösning i molnet. Visma.net har samma snabbhet och användarvänlighet som lokala system, inget behov av egna servrar, backuprutiner eller kostsamma installationer. Allt lagras i molnet. Det är säkert och effektivt, säger Øystein Moan.

Överallt – hela tiden
Trenden är tydlig. Kraven på tillgänglighet och sammanhängande flöden i de affärskritiska processerna i en verksamhet ökar, samtidig som gränsen mellan arbetsliv och privatliv suddas ut. Följden blir att många vill kunna utföra sina arbetsuppgifter precis där de är och när det passar.

För att möta morgondagens vardagsverklighet levererar Visma den nye affärslösningen i alla kanaler och för alla plattformar. Detta ger användarna valfrihet i form av större tillgänglighet oavsett dator eller operativsystem. Visma.net är tillgängligt på alla datorer, mobiler och surfplattor. Dessutom är allt skalbart, så att det är enkelt att anpassa systemet till antalet användare och varje användares behov. Kostnaderna är förutsägbara, eftersom man betalar för det som används. Det gör att tröskeln för att komma igång är låg och att allt man behöver finns på plats från dag ett.

Morgondagen är här
− För många användare kommer en av de största fördelarna vara att få all affärsfunktionalitet serverad i en och samma lösning. För oss är det spännande eftersom en integrerad koppling mellan program och tjänster från Visma troligen kommer att öppna intressanta möjligheter i relation både till existerande och nya kundgrupper. Visma.net kommer att göra effektivitetsvinsterna och kostnadsbesparingarna tydliga, säger Øystein Moan.

En komplett lösning – som snabbt blir större
Den första lanseringen av Visma.net utgörs av en komplett molnbaserad affärslösning med redovisning, automatisk betalningshantering, elektronisk fakturering och CRM. Under fjärde kvartalet i år kommer elektronisk attest av fakturor, reseräkningar och utlägg. Nästa år kommer projektstyrning, en komplett logistikmodul och sedan fortsätter det efter hand med fler integrerade lösningar.

Bildtext: Markus Moding, portfolio manager för Visma.net i Sverige, presenterar den nya molnlösningen på Visma Summit i Stockholm. Foto: Torbjörn Zadig. 

Pressbilder i anslutning till Visma.net »

För mer information kontakta
Øystein Moan, koncernchef för Visma, +47 920 80 000
Carola Lissel, tf vd för Visma Software AB, 0704-26 61 16

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2011 uppgick omsättningen till 5 142 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

Relaterade event