Gå direkt till innehåll
Visma Retail rekryterar ny vd

Pressmeddelande -

Visma Retail rekryterar ny vd

Visma Retail AB rekryterar Andreas Schäfers som vd. Sven Arnquist, nuvarande vd för Visma Retail AB, går vidare inom koncernen till Visma Retail Software AS för att arbeta med Vismas satsning i Europa. Andreas Schäfers tillträder den 1 augusti 2015.

– Visma Retail är ett företag som visar framåtanda och engagemang för detaljhandeln. Bolaget har i dag en position som den ledande helhetsleverantören av IT-lösningar och tjänster för branschen. Jag är stolt och glad över att ha fått Vismas förtroende och ser fram emot att vidareutveckla vår position ytterligare tillsammans med mina nya kollegor, säger Andreas Schäfers, tillträdande vd på Visma Retail AB.

Andreas Schäfers kommer närmast från Extenda, där han var Head of Professional Services. Innan dess har han haft ledande befattningar inom SAP AG, Tyskland och konsultbolaget Connecta AB.

Andreas har rekryterats för sin stora kompetens inom IT-lösningar för retailbranschen, med mer än 16 års erfarenhet av ledande befattningar inom affärssystemutveckling och konsulttjänster.

– Andreas Schäfers kommer att tillföra den nödvändiga kompetensen för vår fortsatta expansion inom Sverige. Tillsammans med Per Mandorf, säljdirektör och vice vd på Visma Retail AB, kommer det svenska bolaget att vara väl rustat för de möjligheter som ligger framför oss, säger Peter Fischer, divisionsdirektör på Visma Retail.

Sven Arnquist har varit vd i drygt två år och har på kort tid bildat en plattform där Visma Retails detaljhandelsexpertis blivit uppmärksammat och skapat mervärde för kunderna. Dessutom har bolaget genomgått en förändringsresa med konsolidering av tre bolag till dagens Visma Retail AB.

– Det är med varm hand jag lämnar över vd-rollen till Andreas. Mitt fokus blir nu på internationell expansion. Jag ser fram emot att fortsätta jobba med innovation av våra retail-lösningar när jag tillträder min nya roll som vice vd på Visma Retail Software AS, säger Sven Arnquist.

– Sven Arnquist är en efterlängtad styrka till Retail-divisionens mjukvarubolag. Ambitionen är att gå utanför Nordens gränser, då vi ser stor potential för våra produkter i Europa, säger Peter Fischer.

För mer information, kontakta
Peter Fischer, divisionsdirektör på Visma Retail, 070-350 61 16, peter.fischer@visma.com
Sven Arnquist, vd för Visma Retail, 072-223 49 50, sven.arnquist@visma.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 400 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73
Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88