Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Visma Retail expanderar i Norrtälje

Visma Retail som är Nordens ledande leverantör av IT-lösningar och tjänster för detaljhandeln gör en strategisk framtidsatsning i nya lokaler i Norrtälje. Innan årets slut ska antalet anställda vara 170, en ökning med nästan 50 procent.

I början av året hade Visma Retail 115 anställda i Sverige varav ett 80-tal i Norrtälje. Expansionsplanerna innebär mer än 50 nyanställningar innan året är slut varav merparten till Norrtälje. Visma Retail har också ett utvecklingskontor i Västerås där 55 av de 170 medarbetarna kommer att jobba.

– Det är en strategisk satsning för oss att vara kvar och utöka vår verksamhet i Norrtälje, säger Visma Retails vd David von Laskowski. Det här ger oss ett utmärkt läge i anrika lokaler med närhet till Handelshögskolans program, Center for Retailing, som också ligger på området. Vi stärker förankringen i Roslagens huvudstad Norrtälje och kan behålla den kompetens som i många år byggts upp inom företaget. Vi uppskattar också de gemensamma ambitionerna att skapa ett nordiskt retailkluster med kunskapsintensiva företag.

Flytten sker till Miloverkstaden på Campus Roslagen, en tidigare verkstad för luftvärnsmateriel som idag är byggnadsminnesförklarad. Det är hyresvärden NIHAB som rustar upp Miloverkstaden på Campus Roslagen som kommer att bli nytt huvudkontor för de anställda på Visma Retail. I december 2011 beräknas Miloverkstaden stå klar för inflyttning.

– Vi är mycket glada över att Visma väljer att utöka sin verksamhet i Norrtälje. Kvalificerade IT-jobb behövs i vår kommun, säger Kjell Jansson (M), kommunstyrelsens ordförande. Min förhoppning är att Visma fördubblar sin personal på tre år.

För mer information kontakta:
David von Laskowski, vd Visma Retail AB, Tel: +46 70290 63 13
David.von.laskowski@visma.se

Ämnen


Visma ger små och stora företag, handel, offentlig verksamhet, organisationer och föreningar effektiva lösningar för ekonomisk administration och verksamhetsstyrning. Vismakoncernen har drygt 4.000 anställda i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Holland och Rumänien. I Sverige sysselsätts cirka 1.200 personer.

Presskontakt

Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma +46 73 313 43 88