Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Visma och Xtractor effektiviserar personalutbildning inom offentlig sektor

Visma och Xtractor gör det enklare för offentlig sektor att upphandla IT-system som stödjer en effektiv utbildning och kompetenshantering. De båda företagen har tecknat ett samarbetsavtal som innebär att aktörer inom offentlig sektor kan avropa Xtractors Learning Management System (LMS) genom Visma Sirius ramavtal med Kammarkollegiet.

– Vi kan nu erbjuda den starka kombinationen av Xtractors produkter för utbildningsadministration och Vismas kunskap och erfarenhet kring att utforma och implementera e-learning inom myndigheter, säger Andreas Hjalmarsson, affärsområdeschef på Visma Sirius.

– Vårt samarbetsavtal gör det enklare för myndigheter och offentlig förvaltning att få tillgång till ett kraftfullt LMS som rationaliserar och förbättrar deras kompetenshantering, säger Niklas Harging, vd för Xtractor.

Målstyrt och effektivt
– Ett LMS är en förutsättning för ett målstyrt och effektivt lärande, och även för att genomföra webbaserade och mobila utbildningar. Genom de uppdrag vi har idag inom offentlig sektor vet vi att detta är efterfrågat av kostnadsmedvetna förvaltningar med många anställda, fortsätter Niklas Harging.

Det aktuella ramavtalet ”E-förvaltningsstödjande tjänster 2010” omfattar tjänster för kundtjänst, support och utbildning samt för administration, uppföljning och statistik. Det inbegriper även leverantörstjänster för förstudier, planering, utveckling, anpassning, införande och integration inom området. Förutom Xtractors LMS kan tjänster och programvaror för kompetensinventering, kursutvärdering, virtuella klassrum och produktion av e-learning avropas inom ramavtalet.

Om Xtractor
Xtractor Interactive AB är specialiserat på effektiv utbildning av stora målgrupper med stöd av interaktiva metoder och lärplattformen eGate. Företaget utvecklar e-learning och hela utbildningsprogram baserade på ett varierat lärande, så kallad Blended learning. Bland företagets kunder återfinns ett 60-tal av landets största företag och myndigheter, som till exempel Skanska, ICA, Arla Foods, PostNord och Handelsbanken.

För mer information, kontakta
Andreas Hjalmarsson, affärsområdeschef Visma Sirius, 08-633 25 20, andreas.hjalmarsson@visma.com
Niklas Harging, vd för Xtractor, 08-588 945 01, niklas.harging@xtractor.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2011 uppgick omsättningen till 5 142 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73
Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88