Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Visma och Pulsen tar socialtjänsten till internet

Visma och Pulsen inleder ett samarbete som omfattar införandestöd för Pulsen combine, ett internetbaserat system för socialtjänsten.

Många kommuner vill effektivisera arbetssätt och processer inom bland annat socialtjänsten genom att använda internet- eller molnbaserade IT-system. Pulsen combine är ett verksamhetssystem som underlättar kommunikationen mellan medborgare, kommun och företag som utför tjänster åt kommunerna. Visma Sirius erbjuder kommunmarknaden sin expertis inom införande av moderna molnbaserade IT-tjänster.

− Pulsen combine ger stora effektiviseringsfördelar för kommuner, men kräver också en intern förändring hos kommunerna. Genom samarbetet med Visma får Pulsens kunder tillgång till erfarna och kompetenta projektledare för att driva interna förändringsprocesser, säger Anders Heland, vd för affärsområdet Kommuner på Pulsen.

Avtal med flera kommuner
Pulsen combine är kravställt av Nacka, Täby och Upplands Väsby. Flera kommuner har träffat avtal om införande av Pulsen combine. Den första kommunen som fullt ut produktionssatt Pulsen combine är Sollentuna.

− I Sollentuna har Visma haft uppdraget som kommunens projektledare för införandet av Pulsen combine. Erfarenheterna från detta framgångsrika projekt finns nu att tillgå för andra kommuner som planerar eller håller på att införa Pulsen combine, säger Andreas Wikholm, vd för Visma Sirius.

Bred och samlad kompetens
Konsulterna i Visma Sirius Team Combine är utbildade i Pulsen combine och har erfarenhet från både kommunal verksamhet och införande av Pulsen combine. Teammedlemmarna kompletterar också varandra med kunskap inom olika specialistområden, så att kunden alltid kan erhålla ett optimalt införandestöd.

Om Pulsen
Pulsen är en ledande leverantör av verksamhetsutvecklande IT-tjänster, som är dedikerade att tillföra värde i alla leveranser. Pulsen har utvecklat djup kompetens inom de segment där man verkar; distanshandel, kommuner och privata vårdgivare samt informationssäkerhet och drifttjänster. Företaget och dess medarbetare strävar efter att bygga långsiktiga relationer med sina kunder, som finns inom både offentlig sektor och näringsliv. Pulsen är ett av Sveriges äldsta IT-företag och grundades redan 1964. Idag är Pulsen även ett av landets största och omsätter 1,4 miljarder kronor. Företaget arbetar över hela Sverige och har kontor på sex orter: Borås, Göteborg, Karlstad, Malmö, Stockholm och Trollhättan. Pulsen har ungefär 400 medarbetare.

För mer information, kontakta
Anders Heland, vd för affärsområdet Kommuner, Pulsen AB, 033-17 73 51, anders.heland@pulsen.se
Andreas Wikholm, vd för Visma ITSirius AB, 08-633 22 50, andreas.wikholm@visma.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2011 uppgick omsättningen till 5 142 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73
Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88