Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Visma och InExchange skapar nytt affärsnätverk

Visma går in i ett aktivt samarbete med internetföretaget InExchange. Partnerskapet innebär att Vismas kunder får tillgång till ett stort och viktigt affärsnätverk.

InExchange är främst känt för sina e-fakturatjänster, men företagets affärsnätverk innehåller betydligt mer än så. Nätverket är plattformen för en mängd lösningar som underlättar och effektiviserar det dagliga arbetet för alla företag.

Affärssystem med kommunikation
Visma går in som delägare och kommer att integrera flera av sina affärssystem med InExchange-nätverket för automatisering av affärskommunikation. Det innebär att Vismas kunder kan skicka och ta emot e-fakturor och e-beställningar samt använda en mängd andra tjänster som tillhandahålls av InExchange.

Med sina 340 000 kunder skapar Visma tillsammans med InExchange det största och snabbast växande affärsnätverket i Norden. Nätverket bygger på öppenhet så att man snabbt och enkelt ska kunna dela information med alla företag, oavsett storlek eller affärssystem.

Ökar kundernas konkurrenskraft
− Vårt mål är att optimera våra kunders lösningar. Det finns alltid processer som går att effektivisera eller automatisera. Därför var det lätt att välja InExchange som partner. Deras öppna plattform med innovativa lösningar ger våra kunder tillgång till snabba och säkra affärsprocesser. På det viset bidrar vi till att öka våra kunders konkurrenskraft, så att de kan växa på sina marknader, säger Vismas koncernchef Øystein Moan.

− För oss var det självklart att fördjupa samarbetet med Visma, eftersom de delar vår vision om öppenhet och innovativa lösningar. InExchange stödjer över 400 olika affärssystem och med Vismas marknadsandelar i samtliga segment blir de en mycket viktig aktör för genomslaget av våra tjänster, säger Thordur Erlingsson, vd för InExchange.

Om InExchange
InExchange är ett internetföretag som sedan starten 2008 haft målet att automatisera affärsprocesser för alla företag, oavsett storlek eller tekniska förutsättningar.  2011 utsågs InExchange till ett av Sveriges snabbast växande teknikföretag. Företaget har cirka 40 anställda och huvudkontor i Skövde. 2012 var omsättningen 36 miljoner kronor. Läs mer på www.inexchange.se


För mer information, kontakta
Eivind Gundersen, divisionsdirektör Visma Commerce Solutions, +47 93217677
Thordur Erlingsson, vd för InExhange AB, +46 500 44 63 60

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har 5 400 anställda, varav 1 600 i Sverige. 2012 uppgick omsättningen till 5 749 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73