Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Visma och Google sätter kontorsstödet i molnet

Ett nytt ramavtal hjälper de myndigheter som vill flytta ut sitt kontorsstöd i molnet. Detta sedan Statens inköpscentral tecknat ramavtalet ”Kontorsstöd som molntjänst” med Visma Consulting.

− Med molntjänster får våra kunder i offentlig sektor större flexibilitet och tillgänglighet utan att behöva göra nya investeringar i IT-infrastruktur, säger Andreas Wikholm, vd för Visma Consulting.

Visma inledde arbetet med molntjänster redan 2001 och det är ett naturligt steg att nu erbjuda molnbaserade lösningar för kontorsstöd.

Säkert och effektivt
− Med dessa molntjänster får användaren samma snabbhet och användarvänlighet som med lokala system, inget behov av egna servrar, backuprutiner eller kostsamma installationer. Allt lagras i molnet. Det är säkert och effektivt, säger Andreas Wikholm.

Google är Vismas samarbetspartner för leveransen av molntjänsterna. Google Apps utgör en svit av molnbaserade tjänster som hjälper team att hålla kontakten och arbeta var som helst och på vilken enhet som helst.

Framtidsinriktad partner
− Visma är en spännande, framtidsinriktad partner som vi på Google ser fram emot att samarbeta med. Vismas långa relation med offentlig sektor i kombination med Google Apps kommer att ge kunderna stor nytta, säger Jesper Ritsmer Stormholt, Regional Manager Nordic, Google Enterprise.

Ramavtalet omfattar programvaror som molntjänster, så kallade SaaS-lösningar (Software as a Service).  Funktioner som kan avropas är e-post, kalender, adressbok, ordbehandling, kalkylark samt presentationer. Myndigheter, landsting och kommuner har rätt att avropa från ramavtalet.

Visma erbjuder även motsvarande tjänster för företag.


Läs mer här:
Om Kammarkollegiet och Statens inköpscentral: www.kammarkollegiet.se/statensinkopscentral
Om Google Apps: www.google.com/intl/sv/enterprise/apps/business/
Ramavtalet publiceras på www.avropa.se

För mer information, kontakta
Andreas Wikholm, vd för Visma Consulting, 08-633 22 50, andreas.wikholm@visma.com
Henrik Larsson, sales director Visma Sverige, 0730-57 02 22, henrik.larsson@visma.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2011 uppgick omsättningen till 5 142 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73