Gå direkt till innehåll
​Øystein Moan, vd för Visma och Richard Plugge, team director Oranje skriver sponsringskontrakt.
​Øystein Moan, vd för Visma och Richard Plugge, team director Oranje skriver sponsringskontrakt.

Pressmeddelande -

Visma ny titelsponsor för topplag inom cykel och hastighetsåkning på skridskor

Visma har ingått ett femårsavtal som ny titelsponsor för det nederländska cyklings- och skridskolaget Team Oranje. Från och med 1 januari 2019 kommer laget att tävla under namnet Team Jumbo-Visma. Sponsringen delas med Jumbo som är ett dagligvaruföretag verksamt i Nederländerna.

I och med detta avtal blir Visma det första nordiska företag som sponsrar ett lag inom proffscykling i stor skala, vilket är i linje med Visma strategi att utöka sin närvaro på Europamarknaden.

– Vi är väldigt glada över att bli ny sponsor till ett av världens ledande lag inom cykling och hastighetsåkning på skridskor, där bland annat flera olympiska medaljvinnare ingår. Vi har nått en punkt där vi gått från att ha varit ett nordiskt bolag till en pan-europeisk koncern och den här typen av sponsorskap är viktiga för oss för att skapa kännedom om Vismas varumärke på för oss nya marknader i Europa, säger Vismas vd Øystein Moan.

Team Jumbo-Visma är baserade i Nederländerna, en strategisk viktig marknad där Visma på investerar tungt. Under de senaste månaderna har Visma gjort fyra viktiga förvärv i regionen, bland annat bolaget Raet - en ledande leverantör av programvara inom lön och HCM (Human Capital Management).

– Vi är övertygade om att detta sponsorskap kommer att sätta Visma på kartan på för oss nya marknader och hjälpa till med att skapa närvaro och kännedom om vårt varumärke i såväl Nederländerna som andra länder där cykling är en populär sport, avslutar Øystein Moan.

Läs hela pressmeddelandet på visma.com

För mer information, kontakta gärna
Øystein Moan, vd för Visma, + 47 920 80 000
Ard Bierens, communications manager Team Oranje: +31 655 838 452

Ämnen

Kategorier


Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 8 000 anställda, över 800 000 kunder och en omsättning på 8 537 miljoner norska kronor under 2017 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73