Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Visma levererar e-tjänster till Brottsoffermyndigheten

Visma har tecknat avtal med Brottsoffermyndigheten om leverans av e-tjänster samt plattform för e-tjänster. Den första e-tjänsten, som nu tagits i bruk, är ansökan om medel ur Brottsofferfonden.

I denna e-tjänst ingår ansökan om forskningsbidrag, ansökan om bidrag för brottsofferinriktat projekt, kommunikation med Mina sidor, e-identifiering och e-underskrift med e-legitimation samt integration med myndighetens dokument- och ärendehanteringssystem Diabas, också det från Visma.

E-tjänsten gör det möjligt att göra en elektronisk ansökan direkt på webben genom att fylla i ett elektroniskt formulär och skicka in det till myndigheten. Ansökan skrivs under med e-legitimation och skickas elektroniskt in till myndighetens diarium i Diabas. Där automatskapas ett ärende och den inkomna ansökan med bilagor registreras som handlingar på ärendet.

E-tjänsten har lanserats inför höstens omgång för ansökningar om medel ur Brottsofferfonden. Läs mer om detta här »

Nästa e-tjänst, som kommer att lanseras under våren 2012, är ansökan om brottsskadeersättning.

För mer information, kontakta
Anna Hedström, projektledare Visma Sirius, 0910-58 66 45, anna.hedstrom@visma.com
Lars-Ove Lindvall, kundansvarig Visma Sirius, 0910-58 66 20, lars-ove.lindvall@visma.com

Ämnen

Kategorier


Vismakoncernen är den ledande leverantören av produkter och tjänster inom programvara, outsourcing, inköpslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar, IT-projekt, anbud och upphandling. Visma förenklar och effektiviserar verksamhetsprocesser hos 240 000 kunder i både privat och offentlig sektor i norra Europa. Koncernen har drygt 4 300 anställda, varav 1 300 i Sverige. Omsättningen uppgick 2010 till 4 168 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

Visma
Box 4015
203 11 Malmö
Sweden