Gå direkt till innehåll
Visma lanserar ny inkassotjänst för småföretagen

Pressmeddelande -

Visma lanserar ny inkassotjänst för småföretagen

Med nya tjänsten Visma AutoCollect kan hundratusentals småföretagare landet över hantera betalningspåminnelser och inkassoärenden direkt via sitt bokföringsprogram.

– Förfallna fakturor kostar både tid och pengar men som småföretagare drar man sig många gånger för att skicka egna betalningspåminnelser och att själv driva in skulder. Tjänsten hjälper småföretagen att få in pengarna så att de istället kan ägna sig åt det de är bäst på, sin affärsverksamhet, säger Björn Lang, tf vd för programvaruföretaget Visma Spcs.

Inkasso utan avgifter
Visma AutoCollect är en kostnadsfri inkassotjänst som integrerats i Visma Spcs bokföringsprogram Visma Administration och Visma Fakturering.

Själva inkassotjänsten hanteras av Visma Collectors. Deras långa erfarenhet kombinerat med höga etiska krav har lett till såväl en hög lyckandegrad som nöjda kunder.

– Vår uppgift är både att hjälpa företagaren att få betalt och att ge gäldenären goda förutsättningar för att kunna betala. Receptet för en lyckad kravhantering är kontinuitet och struktur samt ett stort mått lyhördhet gentemot gäldenärerna, säger Maria Blomqvist, skuldrådgivare på Visma Collectors.

Om Visma Spcs och Visma Collectors
Visma Spcs är Sveriges ledande leverantör av ekonomiprogram och internetlösningar till företag och redovisningsbyråer. Mer än hälften av Sveriges småföretag, sju av tio redovisningsbyråer och sju av tio gymnasieskolor har valt att använda bokföringsprogram från Visma Spcs.

Visma Collectors är ett av Sveriges största inkassobolag och erbjuder lösningar för påskyndande av betalningsflöden. Företaget har lång erfarenhet av att hjälpa företag att få betalt och har hittat en framgångsrik balans mellan rättviseprincipen och medmänsklighet.

Mer om tjänsten
Med Visma AutoCollect är det enkelt att välja vilka uppdrag som ska gå vidare till påminnelser och inkasso, och det går att följa varje enskilt uppdrag i realtid. När en kund betalar registreras det direkt i programmet.

Tjänsten är kostnadsfri för användarna. Det är först om, och när, ärendet går vidare till Kronofogden som denne får betala en ansökningsavgift i deposition. Avgiften debiteras även slutkunden och betalas tillbaka till företagaren när skulden betalas. Intäkterna för Vismas del blir de avgifter som faktureras slutkunden utöver fakturabeloppet.

För mer information, kontakta
Björn Lang, tf vd för Visma Spcs, 070-872 72 29, bjorn.lang@visma.com
Maria Blomqvist, skuldrådgivare på Visma Collectors, 070-654 47 56, maria.blomqvist@visma.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 700 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

Visma
Box 4015
203 11 Malmö
Sweden