Gå direkt till innehåll
Visma lanserar Betalt Direkt – nu kan småföretagare sälja fakturor direkt i eEkonomi

Pressmeddelande -

Visma lanserar Betalt Direkt – nu kan småföretagare sälja fakturor direkt i eEkonomi

Att hitta pengar för att kunna starta, driva och utveckla sina verksamheter är en utmaning för många småföretagare i Sverige. Därför lanserar Visma tjänsten Betalt Direkt som gör det möjligt för småföretagare att sälja fakturor direkt i sitt bokföringsprogram. Det gör Visma eEkonomi till det första bokföringsprogrammet i Sverige som erbjuder den här möjligheten till finansiering samtidigt som fakturan skapas.

– Oavsett om du håller på att starta ett företag eller driver en verksamhet som växer så att det knakar, är det väldigt ofta en utmaning att hitta finansiering. Det kan vara så enkelt att dina kunder inte betalar i tid samtidigt som du behöver köpa in saker till ditt företag. Då kan du sälja dina fakturor och få pengar på ditt bankkonto redan nästa bankdag, säger Charlotte von Sydow, vd för Visma Spcs.

Att hitta pengar för att kunna starta, driva och utveckla sina verksamheter är en utmaning för många småföretagare i Sverige. En tidigare undersökning från Visma visar att åtta av tio småföretagare är beroende av privata lån från familj, släkt och vänner. Men även sena och uteblivna betalningar samt långa betalningstider är stora hinder för de små företagens likviditet och därmed deras möjligheter att växa och anställa. Något som i slutänden kan leda till konkurs.

Därför lanserar nu Visma tjänsten Betalt Direkt, som gör det möjligt för småföretagare som har ett aktiebolag att sälja fakturor direkt i sitt bokföringsprogram. När fakturan säljs, övertar Visma kundfordran och säljaren får betalt redan nästa bankdag. Fakturan skapas som vanligt i Visma eEkonomi och försäljningen bokförs automatiskt.

– Med Visma Betalt Direkt kan småföretagare snabbt bättra på sin likviditet samtidigt som de undviker risken för att inte få betalt. Dessutom sköts allt smidigt och snabbt direkt i ditt bokföringsprogram. Småföretagare kan helt enkelt fokusera på det de gör bäst – driva sina företag, säger Charlotte von Sydow.

Visma eEkonomi är första bokföringsprogrammet i Sverige som erbjuder den här möjligheten till finansiering samtidigt som fakturan skapas. Tjänsten är en del av Visma eEkonomi, så utöver avgiften för att sälja fakturan tillkommer inga fasta kostnader.

För mer information, kontakta gärna:
Charlotte von Sydow, vd för Visma Spcs, 070-392 01 22, charlotte.von.sydow@visma.com
Helene Struthers, produktägare för Visma eEkonomi på Visma Spcs, 072- 451 38 47, helene.struthers@visma.com

Fördelar för småföretagare med att sälja fakturor:
– du får pengarna snabbt
– du tar ingen risk att inte få betalt alls
– du blir effektivare och kan lägga tiden på att utveckla ditt företag

Läs mer om hur fakturaköp fungerar i praktiken här.

Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 9 500 anställda, 1 000 000 kundavtal och en omsättning på 1 199 miljoner euro under 2018 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Presskontakt

Charlotte von Sydow

Charlotte von Sydow

Vd på Visma Spcs
Visma
Box 4015
203 11 Malmö
Sweden