Gå direkt till innehåll
Visma ingår miljardavtal med norska migrationsverket

Pressmeddelande -

Visma ingår miljardavtal med norska migrationsverket

Visma Consulting har tecknat ett nytt ramavtal avseende systemutveckling och förvaltning av norska Utlendingsdirektoratets IT-system. Avtalet har ett uppskattat värde på upp till 1,2 miljarder NOK under de sex år som avtalet omfattar. Visma befäster sin ställning som IT-leverantör till nordisk offentlig sektor.

– Uppdraget är ett av de största som Visma fått inom offentlig sektor och ligger helt i linje med vår strategi att vara en nordisk, stark digitaliseringspartner för större organisationer och företag. Under 2017 valde myndigheter och stora organisationer över hela Norden Visma som partner på sin digitaliseringsresa, till exempel svenska länsstyrelserna. I Danmark tecknade Visma IT-utvecklingsavtal med Statens och kommunernas inköpsservice, och i Finland med bland andra Transportstyrelsen, säger Richard Börjesson, vd för svenska Visma Consulting AB.

Inom Utlendningsdirektoratet, UDI, som motsvarar svenska migrationsverket, pågår en modernisering av existerande IT-system. UDI ser därför ett ökande behov av att utveckla nya lösningar som ska komplettera eller ersätta de nuvarande systemen. De kommer också ha behov av att ersätta sin systemportfölj med nya och mer effektiva systemlösningar under de kommande åren. Visma Consulting ska bistå UDI i det arbetet.

– Vi har lång erfarenhet av utveckling och förvaltning av verksamhetskritiska systemportföljer. Det är mycket spännande att vi nu har fått möjligheten att hjälpa UDI i deras modernisering framöver, säger Vidare Evensen, vd för norska Visma Consulting AS.

Avtalet omfattar:

  • Konsultstöd kring nya lösningar och integrationer av standardprogramvara.
  • Systemutveckling och förvaltning av utvecklad programvara.
  • Ska kunna representera UDI gentemot tredje part och ta ansvar för standardprogramvara inklusive uppgraderingar, felhantering etc.
  • Ska kunna överta systemansvar, övervakning och drift för UDI:s lösningar enligt närmare avtal med UDI.

För mer information kontakta
Richard Börjesson, vd Visma Consulting AB, 010-141 25 70, richard.borjesson@visma.com
Vidar Evensen, vd Visma Consulting AS, +47 911 24 123, vidar.evensen@visma.com

Om Visma Consulting
Visma Consulting AB är en del av Vismakoncernen och ledande leverantör av IT-lösningar för digitalisering och automatisering av såväl offentlig som privat sektor. Vårt erbjudande spänner över ett brett fält omfattande bland annat dokument- och ärendehantering, e-tjänster, integration, inloggning, webb, intranät, e-handel, beslutsstöd samt förvaltning och utveckling av affärskritiska applikationer.

Ämnen


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 6 600 anställda och omsatte 7 855 miljoner norska kronor 2016.

Presskontakt

Richard Börjesson

Richard Börjesson

VD Visma Consulting AB 070-5989200