Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Visma i två nya affärer med Apotek Hjärtat

Visma fortsätter att utveckla samarbetet med Apotek Hjärtat, som nyligen förvärvade Vårdapoteket. Två nya affärer stärker relationen mellan företagen ytterligare.

Visma kommer dels att hos Vårdapoteket implementera samma butiksdata- och receptexpedieringssystem som Apotek Hjärtat redan använder, dels leverera en fullskalig e-handelslösning till den växande apotekskedjan. Butiksdatasystemet kommer från Visma Retail och e-handelslösningen levereras av Visma Consulting tillsammans med Avensia.

Apotek Hjärtat har sedan tidigare butiksdata- och receptexpedieringssystemet PharmaSuite i sina apotek och därför är det logiskt att Vårdapoteket som förvärvats implementerar samma lösning.

Trygg helhetsleverantör
Visma Retail löser därmed Apotek Hjärtats fortsatta behov av en effektiv och stabil IT-lösning till sina numera över 300 rikstäckande apotek. Visma levererar mjukvara för Apotek Hjärtats butiksdata- och receptexpedieringssystem samt tillhörande förvaltning, drift och support.

− Vi är glada att få komplettera våra tjänster till en så viktig kund. Det bekräftar också vår erfarenhet att kunderna är nöjda med PharmaSuite, vilket stärker positionen för produkten som ett välfungerande och etablerat system inom apoteksvärlden, säger Sven Arnquist, Sverigechef för Visma Retail.

Visma PharmaSuite är byggd på modern teknologi med fokus på innovation och användarvänlighet. Visma var först med att erbjuda apoteksmarknaden ett godkänt receptexpedieringssystem efter omregleringen 2010, och Visma var i maj i år även först ut på marknaden för dosdispensering.

E-handel med läkemedel
Om ungefär ett år kommer Apotek Hjärtat dessutom att erbjuda fullskalig e-handel med receptbelagda och receptfria läkemedel samt egenvårdsprodukter. E-handelsplattformen levereras av Visma Consulting tillsammans med Avensia.

– Detta är ett strategiskt viktigt uppdrag för Visma. E-handel är ett område som växer kraftigt hos många av våra retailkunder som ser e-handel som en allt viktigare säljkanal, och vi är glada att kunna erbjuda våra lösningar, säger Andreas Wikholm, vd för Visma Consulting.

Apotek Hjärtat ska erbjuda en multikanallösning som komplement till kedjans rikstäckande apotek.

För mer information, kontakta
Sven Arnquist, Sverigechef för Visma Retail AB, 0722-23 49 50, sven.arnquist@visma.se
Anders Sjölander, kundansvarig Visma Consulting AB, 08-633 22 65, anders.sjolander@visma.com


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har 5 400 anställda, varav 1 600 i Sverige. 2012 uppgick omsättningen till 5 749 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

Visma
Box 4015
203 11 Malmö
Sweden