Följ Visma

Visma huvudsponsor av Ylläs-Levi, som avslutar Visma Nordic Trophy

Pressmeddelande   •   Apr 06, 2017 08:00 CEST

Visma, som är titelsponsor av längskidåkningsmästerskapen Visma Ski Classics, är också huvudsponsor av det sista loppet i tävlingen Visma Nordic Trophy, Ylläs-Levi I Finland.

Visma Nordic Trophy är en tävling bland de fem sista nordiska loppen som avslutar Visma Ski Classics. Tävlingen avgörs efter det klassiska loppet Ylläs-Levi i norra Finland 8 april.

– Som titelsponsor av Visma Ski Classics är vi glada att även vara huvudsponsor för Ylläs-Levi, som blir en fantastisk final i Visma Nordic Trophy. Finland är en viktig marknad för Visma och vi har sett fram emot att stötta den här tävlingen, säger Øystein Moan, CEO för Visma.

– Vi är hedrade över att ha Visma som huvudsaklig samarbetspartner till Ylläs-Levi. Det stärker vårt varumärke och tävlingen som helhet eftersom företaget redan är titelsponsor för hela mästerskapen. Visma är ett starkt varumärke att associeras med, och tillsammans kan vi göra tävlingen minnesvärd i många år framöver. Det är inte bara en tävling utan ett evenemang med elegans, kvalitet och mycket glädje, säger Teemu Virtanen, Race Director för Ylläs-Levi.

Prispengar delas ut efter Ylläs-Levi
För att hamna på prispallen i Visma Nordic Trophy måste åkarna samla så mycket poäng som möjligt under de fem skidloppen. De tre bästa manliga och kvinnliga åkarna med högst poäng efter det sista loppet Ylläs-Levi i Finland belönas med totalt 35 000 euro.

– Visma Ski Classics är bland de tuffaste utmaningarna inom organiserad skidåkning. För att vinna Visma Nordic Trophy krävs styrka, lagarbete och karaktär samt en förmåga att ta sig igenom motgångar och en hård omvärld. Detta är också egenskaper och värderingar som vi på Visma identifierar oss med. Vi ser fram emot att belöna de tre bästa manliga och kvinnliga åkarna efter målgången i Ylläs-Levi, säger Øystein Moan, CEO för Visma.

För mer information kontakta
Aase Settevik, Director of Brand & Communications på Visma, +47 920 49 559, aase.settevik@visma.com

Visma Nordic Trophy skidlopp
Vasaloppet, Sverige, 5 mars, 90 km
Birkebeinerrennet, Norge, 18 mars, 54 km
Årefjällsloppet, Sverige, 25 mars, 55 km
Reistadloppet, Norge, 1 april, 50 km
Ylläs-Levi, Finland, 8 april, 67 km

Vinstpengar
1:a plats damer: 10 000 EUR
2:a plats damer: 5 000 EUR
3:e plats damer: 2 500 EUR

1:a plats herrar: 10 000 EUR
2:a plats herrar: 5 000 EUR
3:e plats herrar: 2 500 EUR

Om Visma Ski Classics

Visma Ski Classics är ett internationellt mästerskap i längdskidåkning. Denna säsong består Visma Ski Classics av 13 av världens mest prestigefyllda och traditionella längdskidåkningslopp, som Marcialonga i Italien, Vasaloppet i Sverige och Birkebeinerrennet i Norge. 28 proffslag och 50 000 amatöråkare deltar i samma lopp. Tävlingarna sänds på tv i fler än 70 länder världen över och har mer än 20 miljoner tittare. 

Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 500 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 5 500 anställda och omsatte 7 855 miljoner norska kronor 2016.