Gå direkt till innehåll
Visma hjälper Kriminalvården effektivisera sina transporter

Pressmeddelande -

Visma hjälper Kriminalvården effektivisera sina transporter

Kriminalvården har upphandlat verksamhetsstöd till sin transportverksamhet och valet föll på Visma.

− Jag ser fram emot det nya transportplaneringssystemet och det kommer att underlätta arbetet för oss i Transporttjänsten mycket. Våra beställare kan följa sin beställning enkelt och våra transportförare får en säkrare arbetsmiljö, säger Claes Nöjd, tillförordnad chef för Kriminalvårdens transporttjänst (till höger på bilden ovan).

Den senaste tekniken
Visma kommer att leverera en komplett transportlösning baserad på Visma TransPortalen TMS, som bygger på den senaste tekniken inom webb, optimering och mobilitet.

− Det glädjer oss verkligen att Kriminalvården har valt vår transportlösning för att effektivisera sin transportverksamhet. Vår mångåriga erfarenhet av Kriminalvårdens verksamhet, samt logistik- och transportlösningar kommer vara en viktig framgångsfaktor när vi tillsammans med Kriminalvården skräddarsyr vår transportlösning utifrån de specifika behov som de har, säger Richard Börjesson, affärsområdeschef hos Visma Consulting (till vänster på bilden).

Många transporter
Kriminalvårdens övergripande uppgift är att tillsammans med polis, åklagare och domstolar minska brottsligheten och öka människors trygghet. Kriminalvården bedriver sin verksamhet vid 31 häkten, 52 anstalter och 34 frivårdskontor spridda över hela landet och har en omfattande transportverksamhet.

Kriminalvårdens transporttjänst, som utför transporter för Kriminalvården, flyttar i första hand intagna mellan olika anstalter och häkten inom Sverige, men utför även transporter för polisen och Migrationsverket, exempelvis utrikes transporter i samband med avvisningar och utvisningar.

För mer information, kontakta
Richard Börjesson, affärsområdeschef, Visma Consulting AB, 08-633 22 00
Claes Nöjd, tillförordnad chef Transporttjänsten, Kriminalvården, 077-228 08 00

Bilder för fri publicering kan rekvireras från Visma Consultings kommunikationschef Karin.Forsman@visma.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 5 600 anställda och omsatte 6 500 miljoner norska kronor 2013.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73