Gå direkt till innehåll
Visma hjälper Karlskoga och Söderhamn att digitalisera

Pressmeddelande -

Visma hjälper Karlskoga och Söderhamn att digitalisera

Två av landets kommuner tar ytterligare kliv på sina digitaliseringsresor, när de nu effektiviserar flera administrativa processer. Söderhamn kommun och Karlskoga kommun har valt Visma som partner att leverera systemstöd för dokument- och ärendehantering. Avtalen är tillsammans värda cirka 6 miljoner kronor.

– Vi är väldigt glada över att Karlskoga och Söderhamn väljer vår marknadsledande lösning Ciceron Dokument och Ärende för att digitalisera sina förvaltningar. Digitaliseringen är viktig för offentlig sektor och de här kommunerna strävar aktivt efter att ligga i framkant, säger Berit Backvid, affärsområdeschef för Visma Consulting i Skellefteå.

Ciceron Dokument och Ärende ger kommunerna ett kraftfullt verktyg för en helt digital förvaltning. Systemet är en del av Vismas kompetenta Ciceronplattform. Det innebär att digitala sammanträden, publicering av information på webbplats, integrationer och digitala signaturer av tjänsteskrivelser och protokoll är en naturlig del i lösningen.

– Söderhamn och Karlskoga blir en del av vår Ciceronfamilj som består av ett hundratal kunder från Kiruna i norr till Svedala i söder. Vi ser fram emot att få vara med på deras digitaliseringsresa och samtidigt få ta del av deras erfarenheter om kommunal förvaltning, säger Erika Berggren, säljdirektör för Visma Consulting.

Införandeprojekt kommer att ske under våren och sysselsätta personal från Vismas Skellefteåkontor. Till detta pågår just nu rekrytering av en handfull tjänster.

För mer information kontakta
Erika Berggren, säljdirektör för Visma Consulting. 070-588 66 24, erika.berggren@visma.com.

Om Visma Consulting
Visma Consulting AB är en del av Vismakoncernen och ledande leverantör av IT-lösningar för såväl offentlig som privat sektor. Bolaget skapar möjligheter för en digital offentlig sektor i världsklass genom Visma Public E-Gov Suite som omfattar både tjänster och produkter för digitalisering och effektivisering, till exempel e-tjänster och IT-lösningar för informationshantering, säkerhet och integrationer.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 760 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 6 700 anställda och omsatte 9 300 miljoner norska kronor 2017.

Presskontakt

Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma +46 73 313 43 88