Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Visma gör hela den offentliga upphandlingskedjan elektronisk

Visma köper Allego, en av marknadens stora aktörer inom informationstjänster och upphandlingssystem. Med det här förvärvet kan Visma erbjuda elektronisk hantering av hela affärsprocessen i offentlig verksamhet – från upphandling och inköp till beställning och betalning.

– Med förvärvet av Allego får vi förutsättningar att leda utvecklingen av effektiva internetlösningar för offentlig upphandling säger Visma Opics vd, Daniel de Sousa, och fortsätter:

– Marknaden för informationstjänster och systemtjänster är idag fragmentiserad med många små leverantörer. För att förverkliga statens ambitioner om en helt elektronisk upphandling krävs det stora investeringar, vilket nu möjliggörs.

Pionjär inom upphandlingsområdet
Allego etablerades 1994, i samband med att Lagen om offentlig upphandling (LOU) infördes i Sverige, och är i dag en av marknadens stora aktörer på området.

– Vi har under snart två decennier varit en pionjär på marknaden och utvecklat tjänster för både köpare och säljare. Visma har den marknadsposition och de finansiella muskler som krävs för att Allego ska kunna utvecklas på det sätt vi önskar, samtidigt som det också skapar nya utvecklingsmöjligheter för både medarbetare och kunder, säger Allegos vd och grundare, Claes Aldurén.

Allegos verksamhet omsätter drygt 25 miljoner kronor och utgörs av informationstjänster, elektroniska stödsystem för upphandlingsprocessen samt tidningen AnbudsJournalen. Allego har knappt 30 anställda med kontor i Falun och Stockholm.

Nya produkter redan 2011
Efter förvärvet av Allego får Visma marknadens bredaste produktfölj med tjänster inom upphandlingsområdet, samtidigt som ambitionsnivån i utvecklingsarbetet stärks ytterligare.

– Utvecklingen av smarta lösningar för att stödja affärsprocesserna mellan offentlig sektor och dess leverantörer är fortfarande bara i sin linda. Kunderna kan räkna med flera nya produktlanseringar redan under 2011, säger Visma Opics vd, Daniel de Sousa.

Visma förvärvar bolagen Allego AB och Allego Upphandling AB.

Allt från upphandling till betalning
• Vismas hela utbud av affärslösningar för offentlig sektor och dess leverantörer och kunder finns på www.visma.se.

För mer information kontakta
Daniel de Sousa, vd för Visma Opic AB, 0703-35 86 84, daniel.desousa@visma.com
Claes Aldurén, vd Allego AB, 0703-36 14 43, claes.alduren@allego.se
Mikael Mannik, Director of M&A and Investor Relations i Vismakoncernen, 0735-10 12 20

Ämnen

Kategorier


Vismakoncernen är Nordens ledande leverantör av produkter och tjänster inom programvara, outsourcing, inköpslösningar, betalningstjänster och butiksdatalösningar. Visma förenklar och effektiviserar verksamhetsprocesser hos 220 000 kunder i både privat och offentlig sektor i norra Europa. Koncernen har drygt 4 200 anställda, varav 1 200 i Sverige. Läs mer på visma.se.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73