Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Visma fortsätter växa inom redovisning och lön

Visma Services köper Sundit Ekonomi AB och blir en ännu större tjänsteaktör på ekonomiområdet. Förvärvet stärker även Vismas position i viktiga geografiska regioner.

Sundit Ekonomi har 28 anställda och bedriver precis som Visma Services outsourcingverksamhet inom redovisning och lön. Verksamheten är förlagd till Stockholm, Göteborg och Söderhamn.

− Genom förvärvet stärker vi vår position inom outsourcing av redovisning och lön. Vi expanderar våra befintliga verksamheter i Stockholm och i Göteborg samtidigt som vi får tillgång till ett nytt spännande driftställe i Söderhamn, säger Magnus Hedlund, vd för Visma Services.

Efter affären med Visma kommer Sundit att fokusera på sin verksamhet som partner för affärssystemet Visma Business.

− Vi kommer nu att kunna satsa fullt ut på systemsidan och arbeta för att befästa vår roll som Visma Softwares största partner, säger Hans Wirfelt, vd för Sundit.

Om Sundit
Sundit AB är ett konsultbolag som tillhandahåller affärssystem, ekonomi-, löne- och it-tjänster. Företaget är Sveriges största återförsäljare av Visma Business med hög representation inom partihandeln och sjukvårdssektorn. Sundit grundades 1975 och har i dag cirka 90 medarbetare.

För mer information, kontakta
Magnus Hedlund, vd för Visma Services AB, 08-693 90 71, magnus.hedlund@visma.se
Hans Wirfelt, vd för Sundit AB, 08-41 00 70 04, hans.wirfeldt@sundit.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har över 5 000 anställda, varav drygt 1 400 i Sverige. 2011 uppgick omsättningen till 5 142 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73