Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Visma fortsätter satsningen på lösningar för offentlig upphandling

Som ett led i satsningen på heltäckande lösningar för inköp och upphandling har Visma köpt Kommuninfo i Sverige AB. Tillsammans med Visma Opic, som förvärvades tidigare under året, skapas marknadens bredaste tjänsteutbud för företag som vill göra affärer med offentlig sektor.

– Förvärvet av Kommuninfo skapar nya möjligheter för våra kunder. Det är en naturlig del av vår produktutveckling att koppla prospekterings- och marknadsföringstjänster till våra befintliga informationstjänster säger Daniel de Sousa, vd för Visma Opic och tillägger:

– Vår mission är att underlätta affärer mellan offentlig sektor och företag, det känns särskilt kul att vi med Kommuninfos tjänster kan skapa fler smarta lösningar för en väl fungerande offentlig upphandling.

Snabbt växande informationsförmedlare med lång historia
Kommuninfo erbjuder flera informationstjänster, i huvudsak utgörs kunderna av företag som gör affärer med offentlig sektor. I produktportföljen finns bland annat Sveriges största databas över beslutsfattare i offentlig sektor, en tjänst som har sitt ursprung i den tryckta katalogen Kommunernas Kalender som grundades redan 1971.

Kommuninfo är ett snabbt växande företag som omsätter cirka 15 miljoner kronor. Verksamheten sysselsätter ett 15-tal personer och kontoret finns i Umeå.

– Tillsammans med Visma får Kommuninfo bättre förutsättningar för att förverkliga sin framtidsstrategi, samtidigt som det också skapar nya utvecklingsmöjligheter för både medarbetare och kunder, säger Kommuninfos vd, Bo Åhrlin.

För mer information kontakta
Daniel de Sousa, vd Visma Opic, +46 70 335 86 84, daniel.desousa@opic.com

Ämnen

Kategorier


Vismakoncernen är Nordens ledande leverantör av produkter och tjänster inom programvara, outsourcing, inköpslösningar, betalningstjänster och butiksdatalösningar. Visma förenklar och effektiviserar verksamhetsprocesser hos 220 000 kunder i både privat och offentlig sektor i norra Europa. Koncernen har drygt 4 100 anställda, varav 1 200 i Sverige. Läs mer på visma.se.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73