Gå direkt till innehåll
Visma förvärvar Viskan System AB och breddar erbjudandet inom e-handel

Pressmeddelande -

Visma förvärvar Viskan System AB och breddar erbjudandet inom e-handel

Visma förvärvar systemleverantören Viskan System AB med e-handel, omnikanal och abonnemangstjänster som expertområden samt retail- och varumärkesföretag som främsta kundgrupp. Detta stärker och breddar erbjudandet av e-handelslösningar ytterligare, samt befäster Vismas roll som helhetsleverantör för verksamheter inom e-handel.

– Viskan har ett skarpt öra mot marken och är aktivt inlyssnande gentemot sina kunder i en bransch under hårt förändringstryck. Utöver en bra match mellan våra produkter har vi funnit varandra genom vår gemensamma vurm för helhetsansvar - att göra det enkelt för kunden att driva sin affär och innovera, säger Carola Lissel, vd Visma Software.

Med nyckelprodukterna Viskan Streamline (e-handelsplattform), Viskan Subscription (abonnemangsplattform) och Viskan InStore (omniverktyg) har Viskan sedan länge ett uppskattat erbjudande för smart digitaliserad handel. Att dessa nu blir syskonprodukter till Vismas affärssystem öppnar upp ytterligare en dimension vad gäller helhetslösning för effektiv e-handel.

– Genom att bli en del av Visma får vi tillgång till ett stort internationellt nätverk samt många smarta tjänster och lösningar som kan komplettera vårt erbjudande, så att vi kan fortsätta att bli ännu starkare på det vi gör bäst. Det ger oss också mer muskler att fokusera på produktutveckling samt att hjälpa våra befintliga kunder till ökad tillväxt och stärkt kundfokus, säger Kristian Iveling, vd Viskan System AB

Viskans verksamhet fortsätter under eget namn inom Visma och inga större förändringar sker vad gäller medarbetare, kunder eller leverantörer. Förvärvet genomfördes 6 april 2021.

För mer information, kontakta:

Carola Lissel, vd för Visma Software, 010-141 27 57, carola.lissel@visma.com

Kristian Iveling, vd Viskan System AB, 0706-716543, kristian.iveling@viskan.se

Om Viskan System AB:

Viskan levererar heltäckande e-handelslösningar med e-handel, omnikanal och abonnemang som expertområden.

Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med 12 500 anställda, 1 000 000 kunder och en omsättning på 1 741 miljoner euro under 2020 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa. Besök Visma.se

Presskontakt

Carola Lissel

Carola Lissel

Strategy Director Visma Sverige 010-141 27 57