Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Visma förvärvar Severa och blir ledande inom PSA

Visma utökar sin produktportfölj inom CRM, projekthantering, tidrapportering och automatiserad fakturering genom att förvärva det finska PSA-företaget Severa. Samtliga lösningar från Severa levereras som Software as a Service (SaaS) och komplementerar Vismas redan breda utbud av internetbaserade lösningar för små och medelstora företag.

– Severas SaaS-lösningar har en stark position på marknaden för professionella serviceorganisationer. Vi förväntar oss att intresset för SaaS kommer att öka kraftigt i framtiden, säger Bjørn Ingier, divisionsdirektör för Visma Software.

Severa grundades i Finland 2004 och har kontor i Helsingfors, Lappeenranta och Stockholm. Severa erbjuder SaaS-lösningar för PSA (Professional Services Automation) som CRM, projekthantering, tidrapportering och automatiserad fakturering. 2009 rankades Severa som det fjärde snabbast växande teknikföretaget. Företaget har 500 kunder med 7.000 användare i fler än tio länder.

Ett strategiskt förvärv
Som SaaS-företag kommer Severa att stärka och komplementera Vismas portfölj med internetbaserade mjukvarulösningar. Genom förvärvet av Severa tar Visma ett tydligare grepp om PSA-marknaden.

– Visma är den ledande leverantören av ekonomiprogram och tjänster för outsourcing av affärsprocesser i Norden. Vårt mål är att utöka vår produktportfölj och komplementera vårt kunnande på mjukvaru- och serviceområdena. Det här förvärvet är ett steg i den strategin. Severas internetbaserade PSA-lösningar i kombination med vårt breda kunnande inom affärssystem och internettjänster blir mycket värdefullt för våra kunder, förklarar Bjørn Ingier.

– Vi ser fram emot att bli en del av Nordens största mjukvaruföretag. Vi är övertygade om att samarbetet kommer att innebära intressanta möjligheter för både befintliga och nya kunder. Med Vismas marknadsposition, partnernätverk och kundbas kommer vår tillväxt att bli ännu snabbare, säger Severas vd Ari-Pekka Salovaara.

Både Visma och Severa skapar effektivitet
Severa och Visma delar samma övergripande mål när det gäller att leverera lösningar som bidrar till att öka effektiviteten och stärka konkurrenskraften hos sina kundföretag.

– Vi utvecklar våra kunders verksamhet med våra produkter och nu fortsätter vi det arbetet som en del av Visma, slår Salovaara fast.

För mer information kontakta:
Bjørn Ingier, divisionsdirektör för Visma Software International, +47 9341 9200
Ari-Pekka Salovaara, vd för Severa Oyj, +358 44 056 3966

Ämnen

Kategorier


Visma ger små och stora företag, handel, offentlig verksamhet, organisationer och föreningar effektiva lösningar för ekonomisk administration och verksamhetsstyrning. Vismakoncernen har drygt 4.000 anställda i Norge, Sverige, Finland, Danmark, Holland och Rumänien. I Sverige sysselsätts cirka 1.200 personer.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73