Gå direkt till innehåll
Visma förvärvar PBJ i Danmark

Pressmeddelande -

Visma förvärvar PBJ i Danmark

Visma fortsätter sin expansion inom Norden och förvärvar mjukvaruföretaget PBJ. Bolaget är Danmarks ledande företag inom löne- och personalsystem.

– Danmark är en viktig marknad för Visma och vi har ambitionen att växa snabbt. Tack vare förvärvet av PBJ kommer vi att bli en av Danmarks ledande produkt- och tjänsteleverantörer inom löne- och personalsystem, säger Vismas koncernchef Øystein Moan.

Ledande på den danska marknaden
PBJ är ledande inom löne- och personalsystem i Danmark och har kunder inom såväl privat som offentlig sektor. Företaget har en bred produkt- och tjänsteportfölj och har funnits på marknaden sedan 1986. PBJ, som omsatte 52 miljoner danska kronor 2014, har 70 anställda.

Redan innan förvärvet producerar Visma 4,2 miljoner lönebesked varje månad i sina lönesystem. Genom att bli en del av Visma räknar PBJ med att dra nytta av koncernens samlade kompetens inom löne- och personalsystem.

– Vi har letat efter en stark partner som kan göra det möjligt för oss att växa ytterligare inom området personalsystem i Danmark. Vi ser fram emot att erbjuda våra kunder ännu bättre produkter och tjänster inom löne- och personalsystem, säger Preben Jensen, vd för PBJ AS i Danmark.

Om personalsystem/HRM
Personalsystem kallas ofta HRM, vilket står för Human Resources Management. Systemen används för rekrytering och utveckling av personal.

För mer information, kontakta
Øystein Moan, koncernchef Visma AS, +47 920 80 000
Preben Jensen, vd PBJ AS, +45 20 45 06 20

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 400 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73

Visma
Box 4015
203 11 Malmö
Sweden