Gå direkt till innehåll
Visma förvärvar Medinet och breddar sitt erbjudande inom hälsovårdsområdet

Pressmeddelande -

Visma förvärvar Medinet och breddar sitt erbjudande inom hälsovårdsområdet

Visma förvärvar Medinet, en marknadsledande leverantör av schema- och bemanningstjänster inom hälsovårdsområdet. Med förvärvet av Medinet fortsätter Visma att öka sina närvaro inom offentlig sektor i Sverige.

Medinet erbjuder användarvänliga webbaserade tjänster för schema och bemanning inom vården. Genom att Medinet blir en del av Visma-koncernen stärker Visma sin strategiska position i Sverige.

– Vi är glada över att få meddela att Medinet blir en del av Visma. Medinet är marknadsledande när det gäller schematjänster för läkare och sjuksköterskor på den svenska marknaden, företaget hjälper över 500 kunder med deras schemaläggningsbehov. Med Medinet kan vi stärka vårt redan starka WFM-erbjudande för hälsovårdsorganisationer i Sverige säger Marie Ceder, vd Visma PubliTech.

Medinet har även en utbildningsportal där man kan samordna, följa upp och dokumentera sin ST-eller BT-utbildning. Utbildningsportalen är integrerad med schema.

– Vi ser fram emot att vidareutveckla och skapa nya lösningar i synergi med den kunskap och support vi får från Visma. Medinet kompletterar Vismas redan befintliga hälsovårdsportfölj och vi är glada över att bli en del av ett starkt varumärke på marknaden, säger Katariina Haarla-Heinonen, produktspecialist på Medinet.

– Vi ser stor potential när det kommer till digitalisering av hälsovård i Sverige, Medinet är ett viktigt steg i den riktningen för oss. Tillsammans med Medinet har vi en unik möjlighet att utveckla vårt erbjudande och skapa ytterligare mervärde för hälsovårdsorganisationer, säger Marie Ceder, vd Visma PubliTech.

För mer information vänligen kontakta:

Visma PubliTech
Maria Ceder, vd
Tel. +46 702 613 341
Mail. marie.ceder@visma.com

Medinet
Katariina Haarla-Heinonen, produktspecialist
Tel. +46 70-244 73 48
Mail. katariina@medinet.se

Om Medinet
Medinet grundades 2007 och levererar webbaserade tjänster för sjukvårdspersonal. Medinet är marknadsledande när det gäller schematjänster för läkare och har kunder i 20 av Sveriges regioner samt Finland och Danmark.

Ämnen

Kategorier


---------------------
Visma är en ledande leverantör av affärskritisk programvara, för effektivare och starkare samhällen. Vi förenklar och automatiserar arbetet för företag och organisationer av alla storlekar och därigenom förbättrar vi människors vardag. Med 14 000 anställda, 1 135 000 privata och offentliga kunder i Norden, Benelux, Central-, Östeuropa samt Latinamerika och en omsättning på 1 995 miljoner euro de senaste tolv månaderna, är vi engagerade i att göra morgondagen bättre än idag. Besök oss på visma.se.

Presskontakt

Malin Fredriksson

Malin Fredriksson

Presskontakt Pressansvarig Visma Spcs +46 73 313 43 88
Marie Ceder

Marie Ceder

Vd Visma PubliTech AB 070-261 33 41