Gå direkt till innehåll
Visma förvärvar Logbuy – en marknadsledare på personalförmåner i Danmark

Pressmeddelande -

Visma förvärvar Logbuy – en marknadsledare på personalförmåner i Danmark

Visma förvärvar det danska bolaget LogBuy. Affären innebär att produktportföljen breddas till att nu även omfatta personalförmåner.

Genom köpet av LogBuy kan Visma erbjuda företag verksamma i Skandinavien såväl som deras anställda sänkta kostnader vid inköp av olika varor och tjänster. Förvärvet är att betrakta som ett svar på ett ständigt växande behov hos marknadsaktörer i alla storlekar och innebär att personalförmåner nu kompletterar bolagets övriga produktutbud.

– Nu kan vi utöka vårt erbjudande till befintliga och potentiella kunder samtidigt som vi etablerar oss även i Danmark. Förvärvet ligger helt i linje med vår strategi att skapa en samlad köpkraft på den skandinaviska marknaden. Vi är glada och stolta att LogBuy nu blir en del av Visma och att vi kan bygga vidare på det fina arbete som grundarna Lars Peter Busch och Susanne Laursen har gjort, säger Henrik Salwén, vd för Visma Advantage.

LogBuy erbjuder personalförmåner till medarbetare i företag och organisationer. Företaget är marknadsledande i Danmark, och har förhandlat fram erbjudanden via välkända leverantörer sedan år 2002.

– Från vårt perspektiv är det inte bara ett framgångsrikt företag vi säljer - det är ett livsverk. Och med försäljningen till Visma är vi övertygade om att vi hittat en köpare där potentialen i LogBuy kommer att kunna utnyttjas till fullo. Visma är Nordens ledande aktör inom mjukvara som effektiviserar företag och offentlig sektor. Av det skälet kan LogBuy erbjudas goda förutsättningar att fortsätta sin tillväxtresa, säger Lars Peter Busch, grundare av LogBuy.

För mer information, kontakta
Henrik Salwén, vd för Visma Advantage, 070-816 66 11, henrik.salwen@visma.com
Lars Peter Busch, grundare av LogBuy, +45 2140 8040, lpb@logbuy.com
Susanne Laursen, grundare av Logbuy, +45 2121 5040, sla@logbuy.com

Om Visma Advantage
Visma Advantage är en del av Visma-koncernen och förhandlar inköpsavtal för cirka 15 000 företag. Den samlade köpkraften gör det möjligt att förhandla fram ett starkt erbjudande hos en stor mängd olika företag. De företag som är kunder hos Visma Advantage erbjuds inköpsavtal inom ett 50-tal områden, bland annat inom resor, hotell, kontorsmaterial och elektronik.

Om LogBuy
LogBuy är marknadsledande på personalförmåner i Danmark. Företaget har sedan år 2002 förhandlat fram erbjudanden och rabatter hos fler än 10 000 varumärken i Europa. Företagets plattform har hög användarvänlighet och är tillgänglig såväl mobilt som på webben.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 500 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 5 500 anställda och omsatte 8 338 miljoner norska kronor 2015.

Presskontakt

Henrik Salwén

Henrik Salwén

VD Visma Advantage AB 010-141 29 02

Relaterat material