Gå direkt till innehåll
Visma förvärvar Kontek Lön och stärker sin ställning som helhetsleverantör

Pressmeddelande -

Visma förvärvar Kontek Lön och stärker sin ställning som helhetsleverantör

Visma förvärvar lönespecialisten Kontek med molnbaserade lösningar samt tjänster för hela löneprocessen i sitt erbjudande. Förvärvet stärker Vismas ställning som helhetsleverantör, och utgör ett viktigt komplement i Vismas mission om att göra verksamheter mer effektiva.

– Kontek är ett framkantsföretag vi imponerats av länge – specialister ut i fingerspetsarna och med kundfokus cementerat i sitt DNA. De driver utbredningen av digitalt lönearbete föredömligt, och är en av de mest klart lysande stjärnorna när det kommer till leverans av system och tjänster för hela löneprocessen, säger Carola Lissel, vd Visma Software.

Utöver lönesystem erbjuder Kontek även försystem – det vill säga tidsystem, reseräkning- och utläggssystem, bemanningssystem och HR-system. Genom outsourcing kan de även ta hand om hela eller delar av företags lönehantering.

– Vismas tydliga fokus på automatisering och att hjälpa sina kunder effektivisera och förenkla med hjälp av teknik går helt i linje med vad vi står för. Likheterna mellan våra erbjudanden och företagskulturer är många och det ger oss goda förutsättningar för att fortsätta utvecklas som bolag, säger Maria Ericsson, vd Kontek.

Konteks ägare Niklas Brenning säljer och lämnar verksamheten i samband med förvärvet, i övrigt sker inga förändringar vad gäller medarbetare, kunder eller leverantörer. Konteks verksamhet fortsätter under eget namn inom Visma. Förvärvet genomfördes 4 juni 2021.

– Att sälja familjeföretaget sedan tre generationer är ett stort beslut. Men att Kontek får fortsätta sin utvecklingsresa som en del av Nordens ledande programvaruföretag ser jag följer vårt mönster att lyssna på marknaden och möta teknikskiften på bästa sätt, såsom vi alltid gjort under dessa över 80 år. Detta kommer gagna såväl våra kunder som medarbetare, och jag ser fram emot att följa utvecklingen – om än från sidan, säger Niklas Brenning ägare Kontek Lön AB.

För mer information, kontakta:

Carola Lissel, vd för Visma Software, 010-141 27 57, carola.lissel@visma.com

Maria Ericsson, vd Kontek, 0372 - 89 021, maria.ericsson@kontek.se


Om Kontek:

Kontek är ett specialistbolag som erbjuder webbaserade produkter och tjänster för hela löneprocessen med mottot att effektivisera, avlasta och utveckla varje enskild kund, oavsett bransch eller verksamhet.

Pressbilder Niklas Brenning och Maria Ericsson

Ämnen

KategorierVisma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med 12 500 anställda, 1 000 000 kunder och en omsättning på 1 741 miljoner euro under 2020 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa. Besök Visma.se

Presskontakt

Carola Lissel

Carola Lissel

Strategy Director Visma Sverige 010-141 27 57