Gå direkt till innehåll
Bild: Från vänster Oskar Fahlvik, vd Optivasys, Peter Westman, COO Optivasys, Richard Börjesson, vd Visma Consulting, Carsten Boje Møller, divisionschef Visma.
Bild: Från vänster Oskar Fahlvik, vd Optivasys, Peter Westman, COO Optivasys, Richard Börjesson, vd Visma Consulting, Carsten Boje Møller, divisionschef Visma.

Pressmeddelande -

Visma förvärvar gasellföretaget Optivasys och blir marknadsledande på beslutsstöd baserat på Qlik

Visma Consulting kompletterar sitt erbjudande i Sverige med lösningar inom beslutsstöd och förvärvar det fyrfaldiga gasellföretaget Optivasys AB.

– Förvärvet är i linje med vår strategi att bli en ledande aktör i Norden på lösningar för beslutsstöd baserade på QlikView och Qlik Sense. Tillsammans med nyligen genomförda förvärv av bWise i Norge och Cox Consulting i Finland är vi redan nu en god bit på väg på den resan, säger Carsten Boje Møller som ingår i Vismas koncernledning med ansvar för Consulting-divisionen.

Beslutsstöd har under de senaste åren varit en prioriterad investering för många företag och med de nya lättillgängliga molnbaserade lösningar som nu nått marknaden talar mycket för att efterfrågan kommer att öka ännu mer

– Att komplettera vårt erbjudande med lösningar för beslutsstöd var ett naturligt steg i vår strävan att vara en komplett digitaliseringspartner till både offentlig sektor och till större privata aktörer. Valet föll naturligt på Optivasys, då vi letade efter en snabbväxande och väl etablerad partner till Qlik. Vi fick ett väldigt bra intryck av Optivasys och det sa bara Qlik helt enkelt, säger Richard Börjesson, vd för Visma Consulting och ny styrelseordförande i Optivasys.

– Med Visma som ny ägare får Optivasys en stark partner i den fortsatta resan att nå våra uppsatta mål och vår vision. Tillsammans med Visma kan vi snabbare etablera oss som den ledande Qlik-aktören på den nordiska marknaden. Det kommer dessutom att ge oss stora möjligheter att hitta synergier och nya affärsmöjligheter som ytterligare stärker vårt erbjudande till existerande och nya kunder, säger Oskar Fahlvik, vd på Optivasys.

För mer information kontakta
Richard Börjesson, vd Visma Consulting, 010-141 25 70, richard.borjesson@visma.com
Oskar Fahlvik, vd Optivasys, 031-303 10 80, oskar.fahlvik@optivasys.se

Om Optivasys
Optivasys hjälper företag att få fram beslutsunderlag till alla i organisationen och därmed få medarbetarna att ta bättre beslut och fokusera på rätt saker. Med hjälp av beslutsstöd och dess verktyg samlas kritisk information samman för att visualiseras på ett enkelt och förståeligt sätt. Företaget blev under 2016 Elite Solution Provider vilket är Qliks högsta partnerstatus. Optivasys har skapat värde för över 100 företag i drygt 10 år, och de 40 anställda finns i Göteborg, Malmö och Stockholm.

Relaterade länkar

Ämnen


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 7 400 anställda och omsatte 8 338 miljoner norska kronor 2015.

Presskontakt

Richard Börjesson

Richard Börjesson

VD Visma Consulting AB 070-5989200