Gå direkt till innehåll
​Visma förvärvar e-conomic och SpeedLedger

Pressmeddelande -

​Visma förvärvar e-conomic och SpeedLedger

Visma expanderar på den nordiska marknaden genom att förvärva e-conomic och SpeedLedger från HgCapital. Därmed stärker Visma sin position som ledande SaaS-leverantör av molnbaserade ekonomisystem till landets småföretag och redovisningsbyråer.

– Uppköpet av e-conomic och SpeedLedger är ett viktigt led i Vismas satsning på att förenkla och effektivisera redovisningsprocessen för småföretag. Tack vare förvärvet kommer vi kunna skapa nya möjligheter och erbjuda våra kunder fler och ännu bättre produkter och tjänster, säger Øystein Moan, koncernchef i Visma.

Ledande leverantörer av molnbaserade tjänster
Visma är redan i dag, genom Visma Spcs, ledande i Norden inom SaaS-lösningar, det vill säga molnbaserade ekonomisystem, för småföretag och redovisningsbyråer. Genom förvärvet befäster Visma sin ledande position i Sverige och ökar dessutom sin närvaro på den danska marknaden. För att dra nytta av bolagens gemensamma kompetens placerar Visma även ett utvecklingscenter för molnbaserade produkter och tjänster i Köpenhamn.

– e-conomic och SpeedLedger har haft en imponerande tillväxt i Norden de senaste åren. Med vår gemensamma vision att göra redovisningsprocesser enklare för småföretag är Visma den perfekta partnern för att ta e-conomic och SpeedLedger till nästa nivå, säger Nic Humphries, managing partner i HgCapital.

e-conomic och SpeedLedger levererar onlinebaserade verktyg för bokföring och redovisning. SpeedLedger är främst aktiva på den svenska marknaden, medan e-conomic är baserat i Köpenhamn och levererar sina produkter till fler än 100 000 europeiska företag. Uppköpet gäller e-conomics nordiska verksamhet och därmed behåller HgCapital en majoritetsandel i e-conomics internationella verksamhet, samt deras dotterbolag Debitoor.

– Vi är stolta att Visma går in som majoritetsägare i SpeedLedger. Det ger oss möjligheten att investera långsiktigt och på så sätt skapa ännu större värde för våra kunder. Tillsammans har vi Vismabolag en unik och marknadsledande produktportfölj när det gäller SaaS-tjänster för landets småföretag och redovisningsbyråer, säger Magnus Nilselid, vd på SpeedLedger.

e-conomic och SpeedLedger kommer att verka som fristående bolag inom Vismakoncernen under sina nuvarande varumärken.

Om SaaS
Software as a Service, SaaS, är en molnbaserad tjänst för att tillhandahålla programvara via internet. I och med att programvaran finns i molnet går det att komma åt den från alla datorer med en internetanslutning. Google och Facebook är exempel på SaaS-lösningar, där man som användare inte behöver ladda ner ett program för att kunna använda tjänsten.

För mer information, kontakta
Øystein Moan, koncernchef Visma AS, +47 920 80 000
Nic Humphries, managing partner, HgCapital, +44 (0) 20 7089 7888

Om e-conomic
e-conomic grundades 2001 i Köpenhamn och är en av Europas ledande leverantörer av SaaS-lösningar för små och medelstora företag. Fler än 100 000 europeiska företag använder deras kärnprodukt e-conomic, en prenumerationstjänst för redovisning. För mer information, se www.e-conomic.com

Om SpeedLedger
SpeedLedger är ett onlinebaserat bokföringsprogram för små och medelstora företagare. De har en snabbt växande kundbas av företag och ett nära samarbete med alla större banker i Sverige. SpeedLedger grundades 2001 av Magnus Nilselid och Jan Thorshag, båda fortfarande aktiva chefer och aktieägare i bolaget. För mer information, se www.speedledger.se

Om HgCapital
HgCapital är ett investmentbolag som arbetar med att stötta ledningsgrupper i att utveckla ledande företag. Kunniga och resursstarka team fokuserar på specifika sektorer och investeringsområden för att identifiera etablerade företag inom branscher som har potential att växa snabbare än sin marknad, skapa arbetstillfällen och bli marknadsledande inom sin sektor. HgCapitals förvaltare erbjuder praktiskt stöd till ledningsgrupper för att hjälpa dem att förverkliga sina tillväxtambitioner. HgCapital investerar i expanderande delar av TMT, tjänster, industri och förnybara energisektorn i Västeuropa.

HgCapital är baserat i London och München. Företaget förvaltar mer än fem miljarder brittiska pund i kapital för några av världens ledande offentliga och privata investerare. För mer information, se www.hgcapital.com 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 400 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73