Gå direkt till innehåll
Visma förvärvar Abalon och stärker satsningen på lösningar för kundlojalitet

Pressmeddelande -

Visma förvärvar Abalon och stärker satsningen på lösningar för kundlojalitet

Visma Retail förvärvar Abalon AB, ett företag som utvecklar lösningar för bättre kundinsikt genom kund- och lojalitetsprogram. Visma Retail tar därmed ett viktigt steg i satsningen på lösningar som hjälper detaljister att stimulera kundlojalitet och att träffa rätt med sina erbjudanden.

– Det är riktigt spännande att agera inom detaljhandeln nu när digitaliseringen börjar ta fart. Vi ser att mycket händer just inom konsumentnära branscher och kring mobila shoppinglösningar. Tack vare förvärvet av Abalon blir vi ännu bättre på att hjälpa detaljister att skapa kundlojalitet som ger resultat, säger Peter Fischer, divisionsdirektör på Visma Retail.

Förvärvet stärker Visma Retails position som den ledande nordiska aktören för produkter och tjänster till detaljhandeln. Tillsammans får Visma Retail och Abalon en komplett portfölj att erbjuda marknaden – från kundlojalitet till kundmötet och processerna för butiks och kedjedrift. Det ska också ses som en del av Vismas strategiska satsning på kundlojalitetslösningar i hela Norden.

Nya förutsättningar i branschen
Med den ständigt uppkopplade konsumenten har det blivit viktigare än någonsin för aktörer inom detaljhandeln att förstå köpprocessen och köpbeteendet både före, under och efter ett köp. Detaljister är hårt konkurrensutsatta och spelarenan i branschen har också förändrats.

– Det är ännu mer angeläget att förstå och engagera sig i sina konsumenter i dagens digitala samhälle. Det gäller att göra sin butikskedja relevant genom att kommunicera personliga och träffsäkra erbjudanden i rätt ögonblick och i rätt sammanhang, säger Peter Fischer.

Fokus på bestående affärsnytta
Abalons spetskompetens är kundlojalitet som utvecklar och bidrar till affärsnytta. Detta omfattar exempelvis CRM och Business Intelligence. Bland kunderna finns flera tongivande aktörer inom detaljhandeln och apotekshandeln. Företaget har sin bas i Stockholm.

– Vi är särskilt glada över att fortsätta vässa och utveckla vår verksamhet med en stark aktör som Visma som ägare. Det är betydelsefullt för oss och våra kunder att nu ingå i en så ambitiös och växande koncern. Vårt erbjudande kompletterar Visma Retails portfölj väldigt bra, både lösnings- och kunskapsmässigt. Tillsammans bildar vi en helhet som kommer till stor nytta för våra kunder, såväl befintliga som nya, säger Jörgen Larsson, styrelseordförande, Abalon.

För mer information, kontakta
Peter Fischer, divisionsdirektör på Visma Retail, 070-350 61 16, peter.fischer@visma.com
Peter Upman, vd på Abalon, 073-420 60 95, peter.upman@abalon.se 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 400 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 6 700 anställda och omsatte 7 100 miljoner norska kronor 2014.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73