Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Visma först med certifiering för apotekens doshantering

I måndags blev Vismas system PharmaSuite för dosdispensering (PharmaDos) godkänt av Apotekens Service AB. Visma blev därmed först med ett godkänt system för dosmarknaden.

− Visma var först med att erbjuda apoteksmarknaden ett godkänt receptexpeditionssystem efter omregleringen 2010. Nu när även marknaden för dosdispensering är omreglerad är Visma även först med att ha ett godkänt system för dosmarknaden. Vår ambition är att vara ledande inom apoteksmarknaden, vilket vi i och med detta återigen visar, säger Ali Ghoce, produktchef hos Visma Retail.

Samarbete med många aktörer
Ett godkänt system för dosdispensering är också en viktig milstolpe i den nationella marknadsomställningen för dosdispensering. Där ingår samarbete mellan många aktörer, bland annat landstingen, nya dosaktörer, dosleverantörer, Apotekens Service samt Inera, som ägs av landsting och regioner och utvecklar tjänster inom e-hälsa och e-förvaltning.

Moderna och beprövade processer
I grunden är PharmaDos ett Warehouse Management System, specialutvecklat för att hantera dosproduktion effektivt och med hög kvalitet.

− Utgångspunkten för utvecklingen har varit att utgå från moderna, beprövade processer för produktion och inte utifrån produktionsprocesserna som de såg ut före omregleringen. I övrigt är systemet en vidareutveckling av PharmaSuite, som används på 40 procent av den privata apoteksmarknaden, säger Ali Ghoce.

Systemet ska gå i produktion redan under andra hälften av maj hos Apotekstjänst. De kommer att hantera dosdispensering för Västra Götalands-regionen, Halland samt 7-klövern med sammanlagt cirka 90 000 dospatienter. 

För mer information, kontakta
Ali Ghoce, produktchef hos Visma Retail AB, 0176-745 00, ali.ghoce@visma.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva. Koncernen levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har 5 400 anställda, varav 1 600 i Sverige. 2012 uppgick omsättningen till 5 749 miljoner norska kronor.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73