Gå direkt till innehåll
Visma effektiviserar företagens betalningsprocesser

Pressmeddelande -

Visma effektiviserar företagens betalningsprocesser

Genom en smart bankintegration kan nu tusentals kunder göra sina bankbetalningar direkt via sina affärssystem. Vismas tjänst AutoPay tillhandahåller en säker betalning mellan företagets affärssystem och dess bank. SEB är först ut av alla svenska banker att stödja denna betaltjänst.

I dag laddar de flesta företag upp sina betalningsfiler till internetbanken eller använder en separat koppling till Bankgirot/Plusgirot. Med tjänsten AutoPay kan företagen automatisera betalningar från sitt affärssystem, och betalningarna skickas direkt till banken.

Automatisk avprickning
Affärssystemet får automatiskt kontoinformation om inbetalningar och utbetalningar från bankkopplingen och kan därmed automatiskt pricka av dessa ut- och inbetalningar mot reskontrorna. I stället för att gå igenom den manuella bankbetalningsprocessens många steg hoppar man nu över flera av dem och förkortar på så sätt tiden som läggs på reskontraavstämning och avprickning.

− Vi ser en stor vinst för våra kunder att förenkla och automatisera sina bankbetalningsprocesser. För oss som ”företagsbanken” är det roligt att kunna vara först ute med en bra lösning som vi är övertygade om att kunna förenkla kundernas vardag, säger Staffan Hedberg, produktansvarig för affärsområdet Betala på SEB.

Inbyggd säkerhet
Tjänsten AutoPay garanterar att de betalinstruktioner som skickas till banken inte kan förändras på vägen. Väl inne för attest av betalningar i AutoPay går det bara att godkänna eller makulera hela betaluppdraget. Om en betalning ska ske mot ett tidigare inte använt mottagarkonto, kommer AutoPay varna och kräva godkännande. Säkerhet är ett nyckelord med Visma AutoPay.

− Vår vision är att förenkla så mycket som möjligt i de befintliga processerna för kunden med högsta nivå av säkerhetskänsla. Dessutom kommer alla AutoPay-kunder få en lösning på SEPA End-Date 2016-problematiken när eurobetalningar måste ersättas med SEPA-betalningar i ett helt nytt betalformat, säger Lars Roos, produktchef för Visma.net på Visma Software AB.

Den nya tjänsten kommer på sikt att finnas tillgänglig i samtliga Vismas affärssystem och gentemot alla större banker i Norden. Först ut är SEB med Visma.net och Visma Global. Visma.net är ett modernt, flexibelt och molnbaserat affärssystem som automatiserar och integrerar smarta tjänster för att förenkla företagens vardag. Läs mer på www.visma.net

För mer information, kontakta
Lars Roos, produktchef för Visma.net, 0704-26 61 44
Staffan Hedberg, produktansvarig Företag, Affärsområde Betala hos SEB, 070-545 28 81

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, outsourcingtjänster, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Vi förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser både inom privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder våra produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 använder oss som hostingpartner. Vi är 5 600 anställda och omsatte 6 500 miljoner norska kronor 2013.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73