Gå direkt till innehåll
Visma Collectors byter namn och får ny vd

Pressmeddelande -

Visma Collectors byter namn och får ny vd

Den 1 maj 2019 byter Visma Collectors namn till Visma Financial Solutions i Sverige. Syftet med namnbytet är att bättre spegla bolagets hela erbjudande – från faktura till betalning. Samtidigt tillträder Magnus Månsson som ny vd. Magnus kommer senast från Zmarta Group där han varit landschef för Sverige och Norge de senaste två åren.

– Min vision är att Visma Financial Solutions ska bli det självklara valet för alla företag som behöver hjälp med tjänster inom fakturering- och kravprocesser. Att vi som bolag ska uppfattas som kompetenta, relevanta och enkla att ha att göra med, säger Magnus Månsson.

Visma Collectors startade 1993 som ett nischföretag för fordringar inom energibranschen. Bolaget köptes upp 2006 av Visma koncernen. Idag är företaget en av landets ledande aktörer inom fordringshantering både inom offentlig och privat sektor. Vismas mål är att förenkla och effektivisera kundernas fakturerings- och kravprocesser. Drygt 800 000 kunder använder sig dagligen av Visma koncernens produkter och tjänster i sina verksamheter och företaget hanterar årligen drygt 2 miljoner nytillkomna ärenden och omsatte under 2018 240 miljoner kronor. Bolaget har idag drygt 80 anställda. I och med namnbytet kommer Vismas inkassoverksamhet nu har samma namn i Sverige, Norge och Finland och därmed bli ett mer enat bolag över landsgränserna.

Visma Financial Solutions tillträdande vd Magnus Månsson har varit landschef för Zmarta Group sedan 2017. Han har dessförinnan haft olika ledande positioner inom banksektorn sedan 2001 med erfarenheter från Nordea, Sparbanken Öresund och Swedbank . Han är född 1976 och utbildad civilekonom vid Lunds universitet.

– Vi står inför en spännande tid då det under de närmaste åren kommer att vara avgörande att som leverantör lyckas skapa morgondagens digitala betalningslösningar och överträffa kundernas förväntningar. För att åstadkomma det ska vi ha de bästa och mest engagerade medarbetarna, säger Magnus Månsson.

För mer information, kontakta gärna:
Magnus Månsson, vd på Visma Financial Solutions, 070-258 53 47, magnus.mansson@visma.com
Elinor Sjögren, marknadschef på Visma Financial Solutions, 073-052 85 33, elinor.sjogren@visma.com

Ämnen

Kategorier


Visma erbjuder programvara och tjänster som förenklar, digitaliserar och effektiviserar affärsprocesser inom privat och offentlig sektor. Koncernen verkar i Norden, Benelux, Centraleuropa och Östeuropa. Med fler än 8 500 anställda, över 900 000 kunder och en omsättning på 11 389 miljoner norska kronor under 2018 är koncernen ett av de ledande programvaruföretagen i Europa.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73
Visma
Box 4015
203 11 Malmö
Sweden