Följ Visma

Visma bäst på IT-kompetensutveckling

Pressmeddelande   •   Mar 29, 2017 17:20 CEST

Sanna Lindkvist och Peter Härder från Visma tar emot Stora IT-kompetenspriset av kommunalrådet i Växjö, Anna Tenje (i mitten).

Stora IT-kompetenspriset 2017 tilldelas Visma, som enligt juryns motivering har visat på ett genuint intresse och ansvarstagande för kompetensfrågor såväl internt som externt.

– Syftet med priset är att utse en arbetsgivare som arbetat strategiskt och engagerat med kompetensutveckling av egen personal och samverkat med utbildningsanordnare/studerande kopplat till IT-relaterade utbildningar för att säkra den framtida kompetensförsörjningen på ett föredömligt sätt, förklarar Diana Unander Nordle, projektledare för forskning och utbildning på IEC.

Därför vann Visma
Enligt juryns motivering har Visma visat ett genuint intresse och ansvarstagande för kompetensfrågorna såväl internt som externt. Med en välgrundad samverkan med utbildningar på alla utbildningsnivåer från gymnasium till universitet. Externt tar det sig uttryck i ett starkt engagemang i utbildningarna och i att möta och lära känna studenterna både direkt kopplat till studierna och under mer sociala former. Visma har under det gångna året stärkt sin samverkan med gymnasiet.

–Vi är oerhört glada och stolta över att få ha pokalen hos oss. Att jobba aktivt med att stärka IT-kompetensen är viktigare än någonsin och vi kommer definitivt att göra ännu mer framöver, säger Daniel de Sousa, vd för Visma Spcs.

Totalt tio finalister
Vinnaren korades bland tio finalister som in sin tur nominerats bland ett 40-tal företag som rekommenderats av olika utbildningssamordnare i regionen. De tio företagen som utmärkte sig är, förutom Visma: Beanloop, Bluegarden, Infomaker, IST, Meridium, Play'n GO, Sigma IT Consulting, Softwerk och Växjö kommuns IT-enhet.

Mer om Stora IT-kompetenspriset
Stora IT-kompetenspriset delas ut till det företag eller den organisation som utmärkt sig inom utbildning och kompetensutveckling på ett positivt sätt. Läs mer här.

För mer information, kontakta gärna
Diana Unander Nordle, projektledare för forskning och utbildning, 073-0577064, diana.unandernordle@iec2020.se
Daniel de Sousa, vd Visma Spcs, 070-335 86 84, daniel.de.sousa@visma.com
Petter Hammarbäck, kommunikatör, 070-675 21 57, petter.hammarback@iec2020.seOm IEC


Om IEC
IEC är ett samverkansprojekt mellan näringsliv, det offentliga och Linnéuniversitetet med mål att stärka och göra Linnéregionen till en mer attraktiv region att arbeta, forska, studera och driva företag i. Mer om IEC på http://iec2020.se/ Stora IT-kompetenspriset är en del av Digitala veckan som pågår mellan den 27 mars och den 4 april. Se mer på http://digitalaveckan.se/.

Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 500 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 300 000 använder Visma som hostingpartner. Koncernen har 5 500 anställda och omsatte 7 855 miljoner norska kronor 2016.