Gå direkt till innehåll
Visma avyttrar verksamheter inom programvara för retail

Pressmeddelande -

Visma avyttrar verksamheter inom programvara för retail

Visma har ingått ett avtal med det amerikanska investmentbolaget STG avseende en försäljning av bolagets verksamheter inom programvara för retail. Detta är ett led i Vismas resa mot att bli en renodlad leverantör inom programvara som tjänst (SaaS).

– Vismas retail-division har på senare tid expanderat in på nya marknader och vi är övertygade att ett nytt ägarskap kommer att vara det mest gynnsamma för dem vad gäller fortsatt tillväxt på den europeiska marknaden, säger Øystein Moan, CEO för Visma.

De sex verksamheter som avyttras från och med 1 oktober 2018 är Visma Retail AB, Abalon AB, NYCE Solutions AB, Visma Retail AS, Visma Retail Software AS och Wallmob A/S.

Verksamheterna Visma Esscom och Visma Exso som idag ingår i Vismas retail-division och som är fokuserade på eftermarknad, såsom installation, service, support och drift, kommer fortsatt att vara en del av Visma-gruppen. Samma sak gäller även e-handelsleverantören Trollweb.

För mer information läs pressmeddelandet på visma.com.

Ämnen

Kategorier


Visma gör verksamheter mer effektiva, genom att leverera programvara, inköpslösningar, inkassotjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterad utveckling och konsultverksamhet. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 800 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster. Koncernen har fler än 8 500 anställda och omsatte 9 146 miljoner norska kronor 2017.

Presskontakt

Malin Carlson

Malin Carlson

Presskontakt PR & kommunikationsansvarig Visma Sverige +46 730 86 93 73